Boek over Ligurië

Boeken over Ligurie

Verhalen die zich afspelen in Ligurië, aangrijpende verhalen, hier voor u verzamelt met een korte samenvatting

Boek op een tafel met een bloem op de top

Angelika Klees - Gente di Mare

De hoofdpersoon Nikki voelt zich aangetrokken tot Italië. Ze heeft genoeg van het weer en de dagelijkse routine en verlangt ernaar om haar artistieke creativiteit in Italië tot bloei te laten komen. Wanneer ze een jaar vrij kan nemen, maakt ze haar plan waar en verhuist naar Ligurië. Hier vestigt zij zich in het artiestendorp Bussana Vecchia. Plaatselijk is het ook bekend als ‘Il sogno sulla collina’, ‘de droom op de heuvel’. Nikki ontmoet de schilder Ricardo en wordt verliefd. Na een tijdje begint ze te twijfelen of zij wel op deze manier kan doorgaan haar leven te leiden…

In 1887 werd Bussana Vecchia verwoest door een aardbeving en in de jaren 50 werden de huizen herbouwd door de artiesten. Dit werd niet verwelkomd door de autoriteiten. Het duurde een aantal jaren voordat Bussana Vecchia werd aangesloten op het elektriciteitsnet en watervoorzieningen. Dit Ligurische dorp is erg de moeite van een bezoek waard. Zelfs vandaag de dag, wonen er veel artiesten.

Annie Hawes - Extra Vergine - Een nieuw leven onder de olijfbomen

Annie Hawes vervult een levenslange droom en verhuist naar Italië met haar zus. Eerst, vindt ze een vakantiebaan, maar koopt dan een klein huis te midden van de olijfgaarden. De inwoners van San Pietro helpen de buitenlanders om gewend te raken aan de Ligurische levensstijl. Annie vertelt over de gebeurtenissen in een autobiografische stijl en over haar liefde voor het land en de cultuur. Annie Hawes werkte als freelance editor voor de BCC en Channel 4. In haar biografie, schetst zij het leven en de mensen in San Pietro. Beide culturen komen naar voren met veel humor en veel grappen.

Een typen machine op de tafel met nieuw geschreven boeken

Annie Hawes - Rijp voor de pluk - Liefde onder de olijfbomen

Annie Hawes wanhoopt wanneer de inwoners van San Pietro haar vertellen dat haar geliefde boerderij op instorten staat. Houtkevers hebben zich genesteld in het dak dat op instorten staat. Daar bovenop heeft de kok Ciccio haar uitgenodigd voor een picknick.In dit tweede deel, beschrijft ze haar leven in Italië nog persoonlijker en met passie.

Christobel Kent - Een Italiaanse zomer

Na haar scheiding, koopt journalist Rose Fell een huis in Ligurië. Ze kan niet goed integreren in de dorpsgemeenschap. Daarom is ze erg blij wanneer een producer aanbiedt om voor haar een interview te regelen met de Contessa van het dorp. Dan wordt er een jong meisje vermoord. Tegen hun bedoelingen in, komen de twee dichter tot elkaar.

Cornelia Funke - De Inkttrilogie

1) Hart van Inkt: Mo Folchart kan fictieve karakters tot leven brengen door voor te lezen. Helaas, verliest hij zijn vrouw in het boek ‘Hart van Inkt’. De schurk Capricorno wil dit talent gebruiken voor zijn wreedheden en gebruikt Mo’s dochter Meggie as lokaas. Wat hij niet weet is dat zij het talent van haar vader heeft geërfd.

2) Web van Inkt: Stofvinger vindt eindelijk de weg terug naar Inktwereld, maar zonder zijn compagnon Farid. Wanneer Farid weet dat Stofvinger in gevaar is in Inktwereld, gaat hij samen met Meggie Inktwereld binnen om hem te redden. Wanneer Meggie’s ouders hun vergezellen, zijn ze allemaal in groot gevaar van de schurk Adderkop.

Een boek met een bril op de top

3) Nacht van Inkt: Inktwereld wordt nu beheerst door Adderkop. ‘s Nachts proberen Mo en de Zwarte Prins de stad van Ombra te verlossen, maar op een dag stuiten zij op een nog groter gevaar direct voor het kasteel van Ombra: Er zijn illustraties van de beste illustrator ter wereld.

Eric Newby – Mijn Huis in Italië

Eric en Wanda vervullen een langgekoesterde droom wanneer ze een huis kopen in Ligurië aan de grens met Toscane in 1967. De vervallen boerderij ‘I Castagni’ ligt aan de voet van de Alpen. Terwijl zij proberen van I Castagni een thuis te maken, komen zij voor grote en kleine moeilijkheden te staan. De schrijver vertelt over muizen en saboterende buren, om de turbulenties van het restauratiewerk te beschrijven in zijn ironische en charmante toon.

Hans A. Thiel – De visser van Capo Mele

De hoofdpersoon Paolo zoekt geluk en ontdekt inzichten in het leven en diepe gevoelens van liefde voor een jong meisje. Zijn zoektocht brengt hem altijd terug bij hem zelf. Paolo lost niet alleen de mysteries van het leven op, maar onthult ook zijn eigen geheimen aan de lezer.

In zijn werk, beschrijft de auteur het emotionele leven van de hoofdpersoon net zo als de plaats waar het afspeelt. Laigueglia, dat in de Romeinse tijd ‘Aquila’ werd genoemd, heeft nog steeds de wachttorens die de inwoners vroeger tegen aanvallen van de Saracenen en piraten beschermden. De plaats is bijzonder aantrekkelijk vanwege alles wat het toerisme biedt: waterskiën, klimmen, paardrijden, zeilen, golfen en windsurfen.

Jana F. Kolpen / Mary Tiegreen – De legende van de Villa Della Luna

De rozentuin van de Villa della Luna bewaart een geheim. De rozen bloeien het hele jaar door. Mademoiselle J. ontdekt het antwoord bij toeval. Dit herinnert haar aan een man die ooit zijn grote liefde verloor. Samen met drie intelligente leraren, besluit zij of zij de man zouden moeten helpen.

Een boek met verse bloemen op de top

Juliet Hall - De erfenis van de dochters

Wanneer Cari’s moeder overlijdt, is alles wat zij nalaat een amber ketting, een dagboek en wat foto’s. Cari besluit om naar Italië te reizen, waar zij naar sporen zoekt van haar afkomst. Wanneer de bruidsjurkenontwerpster het mysterie ontrafelt van de doolhof en de villa waar het toe behoort, realiseert zij zich dat er paralellen zijn met haar eigen afkomst. Uiteindelijk vindt ze nieuwe liefde en ontdekt ook de erfenis van de vrouwen in haar familie.

Katryn Berlinger – In de schaduw van de olijfbomen

De Engelse schilderes Fiona verhuist naar Ligurië met haar man. Hier krijgt zij de opdracht om schilderen voor de stoffenfabrikant Perlucci met een kostbaar doek op de achtergrond. Terwijl zij aan haar opdracht werkt, wordt ze verliefd op zijn zoon. Wanneer het doek verdwijnt, is zij een verdachte.

Margaret Minker –  Het waterhuis

Marianne Roth, een jonge vrouw uit München, vervult een droom. Zij koopt een huis in Ligurië, in het bekoorlijke dorpje Montegrazie. De inwoners noemen het ‘het waterhuis’. Wanneer zij begint met het renoveren van het gebouw, vermoedt zij niets van de disputen binnen de familie van de vroegere eigenaren die werden aangewakkerd doordat zij het huis kocht. Totdat zij de familie ontmoet…

Silvia Gillardon – De vrouw in het glazen huis

Wanneer Vera Vischer’s man vrij komt, besluit zij haar leven te veranderen. Ze begint als een editor in de televisiestudio ‘Starsun’. Hier drijft haar baas, Angela Bernhard, haar tot het randje. Tijdens de uitzending van ‘Vanaf vandaag wordt alles anders’, waar de hypernerveuze Sandro te gast is, raakt de situatie buiten controle. Sandro kidnapt Vera en haar baas en neemt hun mee naar Ligurië. In het huis van zijn vader, leren zij over rozen, lisianthus, carrières en uiteindelijk liefde. Wanneer een man uit Angela’s verleden op het toneel verschijnt, wordt de situatie nog gecompliceerder.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.