Ligurische vieringen - Flower Festival van Corpus Domini in Diano Marina

Ligurische feestelijkheden

Geniet van de Ligurische festivals tijdens uw vakantie in Italië

Een vuurwerk tijdens de jaarwisseling in San Remo

Nieuwe jaar in Ligurië

Religieuze festivals, nationale feestdagen en dorpsfeesten

Elk dorp in Italië viert feest voor zijn eigen patroonheilige en in veel gevallen zijn er nog andere dorpsfeesten, Sangre genaamd. Een Sagra was ooit een religieus feest, maar nu is het gewoonlijk een festival dat wordt toegewijd aan een landbouwproduct of een specialiteit. U mag deze culinaire en muzikale feest die vol plezier zijn en tot laat in de avond doorgaan, zeker niet missen. De gemeentes kondigen deze festivals aan op de aankondigingsborden.

U moet zeker een van de processies bezoeken met Pasen. De Procession del Venerdì Santo, de Goede Vrijdag processie in Savona met kruisbeelden gemaakt van houtsnijwerk en de Heilige Week in Ceriana ten noorden van Sanremo met beeldhouwwerken uit de barokke periode en liederen van misère. Parmureli is een versierd palmblad in de kerken van Bordighera.

Het belangrijkste Italiaanse feestdag is op 15 augustus, het wordt ook Ferragosto genoemd.

De naam komt van Keizer Augustus die zijn overwinning op Egypte vierde van 13 tot 15 augustus. Let op! Heel Italië is op vakantie in de bergen of aan de zee en bijna al het administratieve en economische leven komt tot stilstand.

Later nam de kerk deze dag over en noemde het Maria-Hemelvaart.

Allerheiligen is op 1 november en op 8 december vindt de Onbevlekte Ontvangenis plaats. Natale, of kerstmis is op 25 december en de Italianen noemen tweede kerstdag Santo Stefano.

Er is de Sagra della Mimosa tijdens het eerste weekend in februari

in Pieve Ligure, boven Genua. De wagens versierd met bloemen rijden door de stad, met gele mimosa bloesem.

13 maart: Sanremo in Fiore – een optocht met veel wagens met bloemen versierd

De Sagra del Pesce in Camogli vindt plaats op de tweede zondag in mei, een supergrote pan met vis wordt klaargemaakt voor alle bezoekers. Voor wie van zeilen houdt, is er de zeilregatta in Santa Margherita Ligure en Portofino.

Filetti di Alici, kleine sardines net gevangen van de zee

Sagra del Pesce in Ligurie

Sestri Levante: Het Andersen festival vindt plaats tijdens het laatste weekend van mei. Dit is waar een gezelschap van internationale en Italiaanse theater- en uitvoerende artiesten optreden op de Sestri Levante stranden:

Genoa Porto Antico wordt omgetoverd tot een kleurrijke international bazaar de Suq voor 10 dagen tijdens de eerste helft van juni. Er is een spectaculaire bloemenoptocht in Ventimiglia di Battaglia di Fiori, een bloemenstrijd midden juni.

De wereldmuziekscene kan worden gevonden bij het Festival Musicale del Mediterraneo in Genua eind juni.

Een goed uitziende Fiat 500 in Ligurië

Fiat 500

De jaarlijkse Fiat 500 bijeenkomst

De moeite waard voor jong en oud! De bijeenkomst wordt al sinds 1984 gehouden in Garlenda vlakbij Albenga en het trekt de kleine ‘Topolini’ aan vanuit de hele wereld. De bijeenkomst duurt van vrijdag tot zondag. U kunt de Fiat 500 zien in originele staat, maar ook zijn er moderne en extravagante ontwerpen te bewonderen. Als u een van deze mooie auto’s in uw bezit heeft, dan kunt u bij de kraampjes op zoek naar onderdelen. Daarnaast kunt u van alles kopen wat maar met de ‘Topolino’ te maken heeft.

Ook is er het Madonna di Monte, een Mariaviering met processies, een culinaire markt, vuurwerk en duizenden lichtjes die ’s avonds op de rivier branden tussen 1 en 3 juli in Rapallo. Het Goa Boa festival vindt plaats in Genua in het Cornigliano district tijdens het eerste weekend van juli. Kom hier 3 dagen lang luisteren naar internationale avant-garde rock in oude fabrieken.

Het Festa della Maddalena, een religieus festival met een middeleeuwse dans van de dood wordt gevierd tijdens het derde weekend in Arma di Taggia. Het muziekfestival Harpae (harp) wordt gehouden in Isolabona in de Nervia Vallei tijdens de laatste week van juli.

Internationaal Festival Musica da Camera in Cervoss

Het internationale kamermuziekfestival dat werd begonnen door de violist Sandor Vegh in 1964, wordt ieder jaar gehouden in juli en augustus in Cervo. U kunt verschillende keren per week genieten van piano, viool of jazzconcerten vanaf halftien ’s avonds op het Piazza della Chiesa dei Sagrato Corallini. De combinatie van klassieke muziek onder de sterrenhemel voor de middeleeuwse kerk, geven het concert een mystieke en romantische sfeer. U zult de actuele concertagenda vinden onder evenementen.

Het festival Musica da Camara vindt plaats naast de kerk van Cervo

Musica da Camera in Cervo

U moet de Palio del Golfo in La Spezia tijdens het eerste weekend van augustus bezoeken, een competitie in roeiboten met historische kostuumparades, muziek en culinaire lekkernijen.

Er is een bootprocessie op de eerste zondag in augustus, u kunt voor Camogli zwemmen of de Stella Maris festivals met duizenden lichtjes op de zee meemaken.

U kunt schepen uit oude tijden bewonderen tijdens de Vele d’Epoca in de oude haven van Imperia, Porto Maurizio. De eigenaren van historische zeilboten en schoeners komen hier elk even jaar samen in het midden van september.

De Vele d’Epoca is een van de grootste zeilevenementen. Het is het twee na laatste evenement in een serie zeilraces (Panerai), dat in Cannes eindigt met de Régates Royales. U kunt veel verschillende zeiljachten uit de hele wereld bewonderen die deelnemen in verschillenden competities.

De zeiljachten zijn verdeeld in lengte tijdens competities en zelfs de jachten die langer dan 25 meter zijn, nemen deel in deze races. De zeiljachten vertrekken elke dag om ongeveer 11 uur ’s morgens vanuit de haven onder luid applaus en aanmoediging. De race kan ook goed worden gezien vanaf de kustweg tussen Imperia en Andora.

De terugkomst in de haven is tussen 3 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds en wordt gevierd met muziek en applaus van het publiek, waarbij het niet uitmaakt wat de tijd is.

Naast de competities, zijn er veel exhibities en evenementen direct aan de haven van Porto Maurizio die te maken hebben met zeilen. Er is een adembenemend vuurwerkspektakel, die de laatste dag van het zeilevenement aankondigt, op zaterdag om 11 uur ’s avonds.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.