Geschiedenis van Ligurië

Ligurië was een Romeinse regio die in de 4e eeuw na Christus werd samengevoegd met de regio Emilia. Aan het einde van de 4e eeuw werd de regio uitgebreid met de streken ten noorden van de Po Transpadana. Milaan werd hoofdstad. 

Na de periode van de vroege Middeleeuwen verschenen de Marken in het midden van de 10e eeuw. In het Westen was er de Marca Arduinica, in het midden de Marca Aleramica en in het Oosten de Marca Obertenga. De belangrijkste pachthebbers van de regio waren afkomstig van deze Marken.

history of liguria

Er waren indertijd veel conflicten in dit gebied tussen de verschillende feodale families en de bisschoppen. Dit vormde de basis voor de vorming van stadstaten. Deze stadstaten verdedigden de regio tegen de Saracenen. Ze namen deel aan de kruistochten en de handel met het buitenland. Echter, de geschiedenis van Ligurië wordt volledig gedomineerd door haar relatie met Genua. De politieke macht van Genua breidde zich uit tot de Apenijnen en de Levantijnse kust. Er waren politieke en religieuze conflicten met de stadstaten van de Rivièra, evenals de feodale families van Pisa alwaar de familie Fieschi weerstand bleef bieden tot in de 16de eeuw.

De resistentie tegen Genua werd echter voortgezet op basis van de talrijke en sterke stadstaten als Ventigmelia, Albenga en Savona, evenals de machtige feodale families, zoals de hertog van Ventimiglia en de markies van Finale. Deze strijd bleef gedurende de hele 18e eeuw doorgaan. Ligurië verloor in 1805 zijn naam en onafhankelijkheid en werd ingelijfd door Frankrijk. Vanaf 1815, na de val van Napoleon en het Weense congres, viel Ligurië onder het hertogdom van Genua dat weer deeluitmaakte van het koninkrijk Savoy Sardinië-Piemont. Sinds 1861 vormt Ligurië onderdeel van de moderne Italiaanse staat.

liguria castle

liguria history

ancient bell in liguria

ancient objects in liguria

castle in liguria

history of liguria

Leer meer over de geschiedenis van Ligurië

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.