Risotto di zucca - Eerste gang

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
U zult risotto gerechten tegenkomen in heel Itali? en natuurlijk, ook in Liguri?. Een smakelijke variatie wordt gemaakt met pompoen. Een hartig, eenvoudig herfstgerecht.

Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 4 personen:
 
450g rijst
 
400g pompoen (pulp)
 
100g boter
 
olijfolie
 
1 middelgrote ui
 
verse geraspte Parmezaanse kaas
 
zout
 
peterselie
 
1,5 liter groentebouillon (van 1 selderij, 1 wortel, 1 aardappel, 1 middelgrote ui en 2 teentjes knoflook)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180?C. Snij de pompoen in blokjes en laat het zacht worden in de oven voor 15 minuten, zodat ze hun vocht verliezen. Sauteer een ui in 50g boter (laat het niet bruin worden), voeg dan de pompoenblokjes toe en bak voor een minuut. Voeg de rijst en 2 lepels bouillon toe en laat zachtjes doorkoken. Als de vloeistof is verdampt, voeg dan weer een of twee lepels bouillon toe, laat weer zachtjes doorkoken. Herhaal dit tot de rijst niet meer bouillon kan opnemen. Roer steeds goed. Meng de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door de risotto en laat het drie tot vier minuten staan. Serveer de risotto gegarneerd met peterselie en Parmezaanse kaas.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.