Coniglio alle ligure - Tweede Gang

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
Een eenvoudig, typisch recept uit Liguri?. Het gerecht is bijzonder populair in Peennte. De verspreiding van dit gerecht over heel Liguri? werd in het bijzonder gestimuleerd door het toenemende aantal konijnfokkers in vroegere tijden. Konijnenvlees is erg mager en mals. Samen met het aroma van typische lokale kruiden, is dit een speciale lekkernij.

Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 6 personen:
 
1 konijn, klaar voor bereiding
 
olijfolie
 
200ml water
 
1 glas witte wijn
 
50g pijnboompitten
 
1 ui
 
1 twijgje rozemarijn
 
1 twijgje tijm
 
1 selderijstengel
 
1 laurierblad
 
50g olijven
 
zout, peper
Bereidingswijze:
Snij de ui in blokjes, hak de rozemarijn, tijm en pijnboompitten fijn. Neem de poten van het konijn samen. Verwijder de lever en nieren, was en zet het terzijde. Snij de rug in drie delen. Breng iedere konijnportie op smaak met peper en zout en sauteer in een koekenpan met olijfolie van alle kanten. Neem het konijn uit de koekenpan. Doe de ui, rozemarijn, tijm en pijnboompitten in de koekenpan en sauteer kort. Doordrenk met de wijn en laat het enigszins reduceren. Voeg dan de konijnporties toe, olijven, laurierblaadjes en 200ml water, dek het af en laat het een uur op een gematigd vuur smoren. Breng de lever en niertjes op smaak met peper, bak in een koekenpan, verwijder en voeg het toe aan de konijnporties voor de laatste 5 ? 10 minuten. Serveer met rozemarijnaardappelen of witte bonen.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.