Pansotti - Eerste gang

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
Pansotti zijn gevulde pasteitjes uit Liguri?. De naam is afgeleid van ?pancia? (buik), omdat de vulling in het pasteitjes de vorm heeft van een buik.

Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 6 personen:
 
Voor de vulling:
 
150g ricottakaas
 
600g gemengde kruiden (bernagie, spinazie, snijbiet, kervel, paardenbloem ? afhankelijk van
 
beschikbaarheid en het seizoen)
 
100g verse geraspte Parmezaanse kaas
 
2 eieren
 
nootmuskaat
 
zout
 
1 eetlepel(s) olijfolie
 
10g boter
 
Voor het deeg:
 
400g bloem
 
1 glas water
 
3 eetlepel(s) witte wijn
 
1 ei
 
zout
Bereidingswijze:
Vulling: Was de kruiden, blancheer ze kort en hak ze fijn. Meng met de ricottakaas, Parmezaanse kaas en olie. Voeg nootmuskaat en zout toe naar smaak. Pansotti: Meng de bloem, witte wijn, ei en het zout en kneed tot een deeg, en laat het rusten. Rol het deeg dun uit en bestrooi het met bloem. Snij het in vierkantjes (ongeveer 10x10cm), plaats 2 eetlepel(s) van de vulling op elk vierkantje en vouw ze diagonaal. Druk de uiteinden goed samen. Laat de Pansotti 7 ? 8 minuten koken in gezouten water. Gebruik een lepel met een gleuf om ze uit het water te halen. Serveer met een notensaus en Parmezaanse kaas.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.