Zucchine ripiene - Tweede Gang

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Dit recept is een van de oudste in de Ligurische keuken. Door de tijd heen hebben families steeds nieuwe variaties op het recept gemaakt. Als een alternatief voor de visvulling, kan de courgette worden gevuld met zachte kaas, gehakt en kruiden.

Belangrijkste ingrediënten:
1 ansjovis
 
3 eetlepel(s) kappertjes
 
2 uien
 
broodkruimels
 
1 bosje verse basilicum
 
oregano
 
olijfolie
 
verse geraspte Parmezaanse kaas
 
zout, peper
 
1 blik tonijn
 
2 eieren
 
4 courgettes
Bereidingswijze:
Kook de courgette in zout water voor 8 minuten, laat het afkoelen en snij ze door de helft. Verwijder de pulp met een lepel en zet het terzijde. Verhit olie in een pan en bak de ansjovisfilet. Voeg de uien en de pulp van de courgette toe en bak nog een paar minuten. Ondertussen, meng de tonijn, kruiden en kappertjes in een keukenmachine. Doe de vulling in een grote kom en meng het goed met de eieren, broodkruimels en kaas, gebruik een lepel om de courgettehelften te vullen en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180?C voor ongeveer 30 minuten.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.