Condiôn

Cima al Genovese - Tweede Gang

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Difficult
Bereidingstijd:
Lang
Beschrijving:
Traditioneel, werd dit gerecht klaargemaakt door de mensen in Genua om kliekjes op te gebruiken. Na pesto en farinata, is de ?Cima? een van de beroemdste Genovese gerechten. De zanger Fabrizio de Andr? heeft zelfs een lied aan dit gerecht gewijd.

Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 4 personen:
 
750g glazige aardappelen
 
400g schoongemaakte inktvis (bijvoorbeeld van de visboer)
 
1 bosje basilicum
 
olijfolie
 
25g kappertjes
 
1 eetlepel(s) pesto Genovese
 
2 eetlepel(s) citroensap
 
witte peper, zout
Bereidingswijze:
Bereiding: Schil de aardappelen, snij ze in blokjes in kook ze in kokend water. Ondertussen, snij de schoongemaakte inktvis in ringen. Verhit wat olie in een koekenpan en sauteer de inktvisringen, breng op smaak met zout en peper. Prak de kappertjes grof met een vork in een kom. Meng de pesto, citroensap en wat olijfolie met de kappertjes. Meng aardappelen voorzichtig met de inktvis (zonder nat). Spatel er voorzichtig de helft van de basilicum doorheen en gebruik de andere helft om de salade te garneren.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.