Sugo di funghi - Pesto & Sauzen
Soort preparaat:
Pesto & Sauzen
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Als u iemand hoort praten over ?Tocco de fonzi? in Genua, dan wordt ?sugo di funghi? ? een
paddenstoelensaus ? bedoeld.
De saus wordt geserveerd met pasta. In Genovese traditie, wordt het niet verfijnd met tomaten of met
Parmezaanse kaas.
Belangrijkste ingrediënten:
250g paddenstoelen,
1 ui,
1 bosje peterselie,
1 twijgje rozemarijn,
1 teentje knoflook,
olijfolie,
2 laurierblaadjes,
droge witte wijn,
zout
Bereidingswijze:
Snij de ui fijn en laat het in een pan met olijfolie en wat water bruinen. Was de paddenstoelen, snij ze in
stukken en voeg ze aan de pan toe. Snij de knoflook, rozemarijn en peterselie fijn en voeg het toe aan de
paddenstoelen. Voeg na een paar minuten een half glas witte wijn toe en laat het verdampen. Voeg nu
de laurierblaadjes toe, breng op smaak met zout en laat 30 minuten zachtjes doorkoken.