Type of accommodation

More options

Pontedassio in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van een vredige en rustige vakantie tussen de olijfbomen en de wijngaarden in de stad Pontedassio. Pontedassio is gelegen in de Impero Vallei in Ligurië, Italië.

Pontedassio

Pontedassio is een oud agrarisch centrum uit de middeleeuwen Bloemen naast een huis in Pontedassio Een kerk in Pontedassio Uitzicht op Pontedassio Een prachtig uitzicht over de oude stad van Pontedassio

Pontedassio

Imperia

Een middeleeuwse stad aan de Impero rivier

Ga wandelen en hiken door de mooie groene bergomgeving

Reistips

Reistips

Hoewel projectontwikkeling niet altijd het architecturale erfgoed van deze oude stad gerespecteerd, zijn er nog steeds een aantal mooie bezienswaardigheden. Het veertiende-eeuwse huis met een toren van de Doria familie en de Santa Margherita parochiekerk in Romaanse stijl met Barokke decoraties. U kunt hier schilderijen bezichtigen van Guglielmetti, een plaatselijke kunstenaar. De achttiende-eeuwse Villa Agnesi is recentelijk aangekocht door de gemeente en speelde een grote rol in de economische en sociale historie van Pontedassio. De Agnesi familie, zakenmensen die in Italië, maar ook internationaal bekend zijn, richtte de eerste pastafabriek op in een molen aan de oever van de rivier, net buiten de stad.

Ook kunt u net buiten de stad de toren van Santa Lucia zien, die werd gebouwd in de twaalfde eeuw om de weg naar Castelvecchio di Oneglia te beschermen. Bastagno ligt op een richel langs een oude doorgangsweg. De hoofdkerk van de Impero Vallei is de Romaanse San Michele Arcangelo kerk, terwijl de San Sebastiano parochiekerk dateert uit de achttiende eeuw. Het kasteel, waarvan slechts wat ruïnes zijn overgebleven, was het meest noordelijke bolwerk van de verdedigingswerken van Oneglia.

De Pontedassio koekjes zijn heel bekend. In Bastogno wordt het plaatselijke ‘rostelle’ festival gehouden (waar u lam geroosterd op een spit kunt proeven) en in Villa Viani is er het slakken festival. Tijdens het ‘Mari e Monte’ festival, gehouden in Villa Guardia op 20 en 21 augustus worden kikker- en palingspecialiteiten aangeboden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overal waar u kijkt, ziet u olijfbomen onderbroken met groentevelden en wijngaarden. Dat is hoe het gebied rond Pontedassio eruit ziet, als u aankomt uit de richting van het nabijgelegen Oneglia, uit het Dianese gebied door de Grillarine pas of van de hoofdweg uit Piemonte. Pontedassio, gelegen midden in de Impero Vallei, is een oud landbouwcentrum dat in de middeleeuwen uitbreidde vanwege de brug en de centrale positie in de vallei. Dit zorgde voor een verbinding in communicatie en handel via het muilezelpad dat parallel aan de rivier loopt. Niet zo gebruikelijk voor die tijd, werd begonnen om olijven te telen op grote schaal in de vijftiende eeuw. Ruim honderd jaar geleden werd zo het hele gebied bedekt, net als met de Vermentino en Pigato wijngaarden.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Pontedassio behoort tot de gemeentes Bestagno en Localita Monti en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Pontedassio, bijvoorbeeld Diano Arentino (9,2 kilometer), Bestagno (3,7 kilometer) en Sarola (2,7 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Imperia Est en sla dan rechtsaf voor de SS28. Na Borgo d’Oneglia, komt u in Pontedassio.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46