Een prachtig uitzicht op de Ligurische natuur

Nature in Ligurie

Het grondgebied van Ligurië is samengesteld voor 60% uit bergen en voor 30% uit heuvels

Vanwege dit landschap combineert Ligurië mediterrane vegetatie met een bergachtige omgeving.

Bijna 12% van het hele Ligurische grondgebied wordt bezet door nationale en regionale parken en beschermde natuurgebieden.

De meest bekende daarvan zijn onder meer het Cinque Terre nationale park (provincie La Spezia) en het Portofino regionale natuurpark (provincie Genua). Er zijn ook andere mooie beschermde natuurgebieden, zoals de zogenaamde Santuario dei Cetacei (een kustgebied die Ligurië, Toscane, Corsica, Sardinië en de Franse regio Provence / Cote d'Azur gemeen hebben en dat bevolkt wordt door vele soorten zeezoogdieren) en de tuinen Hanbury (vlakbij de Franse grens).

Wondermooie natuur in Ligurië

Vanwege de vorming van de regio, zonder vlaktes, zijn er in Ligurië enkele rivieren. De grootste rivier is de Vara (58 km) die in de provincie La Spezia uitmondt en genoemd wordt naar de vallei (Val di Vara). Andere Ligurische rivieren lopen door de Pianura Padana en monden vervolgens uit in de rivier de Po, de grootste rivier van Italië: dit zijn de Tanaro, Bormida, Scrivia en Trebbia.

In Ligurië zijn er ook een aantal kleine meertjes waar je jezelf kunt verfrissen tijdens warme zomerdagen. U vindt een aantal van die meertjes in het achterland van Genua, Savona en Imperia. Bijzonder mooi zijn de kleine meren in de buurt van Rocchetta Nervina (provincie Imperia).

Mooi uitzicht op de bergen in Ligurië

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.