Hond stranden in Ligurië

Hondenstranden in Ligurie

Er zijn verschillende hondenstranden waar voor uw huisdier goed wordt gezorgd. De diensten die op deze stranden voor honden worden aangeboden, zijn betaald

Er zijn goedonderhouden faciliteiten met onder andere douches voor honden, genoeg schaduwrijke plekken, een plaats om te spelen en om te rusten voor honden.

Een hond is op het strand in Ligurië

Open stranden voor honden

Deze zijn voornamelijk steen- of rotsstranden. Honden zijn toegestaan gedurende specifiek aangegeven tijden en soms kunnen zij er zwemmen. Hoewel de service hier gratis aan de eigenaren wordt aangeboden, raden wij u aan om op te letten voor borden. Op sommige plaatsen, in het bijzonder op zandstranden, zijn honden niet toegestaan. Eigenaars en dierenliefhebbers wordt aangeraden om een tocht te maken naar de bergmeren (bekend als Laghetti) voor nieuwe avonturen.

Prijzen/ betaalde hondenstranden

Wij zijn ervan overtuigd dat ons overzicht van het aanbod u een goede oriëntatie geeft hoe u uw huisdier een mooie en plezierige vakantie kunt laten hebben.

De eigenaar speelt met haar hond in Albisola

Het is onze plicht om onze gasten altijd van de meest recente informatie te voorzien en met discrete tips. Deze informatie werd samengesteld met onze kennis en met een schoon ‘geweten’. Wij vragen uw begrip voor omstandigheden waar de informatie niet (meer) correct is. Als u stranden, strandgebieden en/of restaurants weet waar honden welkom zijn, laat dat ons dan alstublieft weten, zodat wij onze aanbevelingen kunnen aanpassen en andere hondeneigenaren deze informatie kunnen gebruiken bij het voorbereiden van hun vakantie.

Ligurische hondenstranden en de Laghetti:


Provincie Imperia

Bordighera

Honden zijn toegestaan op een speciale sectie in Bagni Maoma, Lungomare Argentina 11 aan de oostelijke grens met Vallecrosia. Alle diensten die hier worden verleend zijn betaald.

Diano Marina

Er zijn hier geen hondenstranden bekend. Maar er zijn mogelijk diensten bij Steinolo, gelegen vlakbij kampeerterrein Angolo di Sogno aan het einde van Viale Torino. Honden zijn hier toegestaan. De volgende hondenstranden kunnen worden gevonden in Porto Maurizio. Dit is vlakbij Bagni Buraxen of Laigueglia Bagni en de diensten die hier worden aangeboden zijn niet gratis.

Dolceacqua / Rocchetta Nervina

Er is hier voldoende parkeergelegenheid! Neem de tijd om langs de rivier te wandelen! Geniet van het uitzicht over de meren. Waarom niet het water in, in de rivier? Dit is alleen voor volwassenen!

Een hond in Ligurië

Dolcedo / Lecchiore

Volg de route via de weg helemaal vanuit Acquasanta naar de Laghetti. U zult persoonlijk ervaren hoe de rivier de meren vult met schoon, helder water. Geniet van de tocht door het bos.

Imperia Oneglia

Dit is een publiek steenstrand langs de minder drukke Via Novaro Angelo Silvio. U moet er rekening mee houden dat u wat zult moeten klimmen om hier te komen.

Porto Maurizio

Hier is Spiaggia Comunale: het ligt aan het einde van Borgo Marina (ook bekend als de zeilboothaven van Porto Maurizio). U kunt hier komen als u de weg volgt met het bord voor ‘Bagni Buraxen’ en de treden naar beneden neemt. U kunt hier een hondenstrand vinden met veel plaats om te spelen, er zijn douches en een steen- en rotsstrand. Het strand is omheind, maar er is een klein stukje waar u toegang heeft tot het water.

Twee honden op het strand in Ligurië

U kunt ook het wandelpad volgen achter de Bagni Buraxen weg langs de kust totdat u bij Borgo Foce komt. Dit is een plaats met groene vissersboten aan de kade. Er is een kleine baai (aan het einde van Via D. Moriani), net tegenover het restaurant La Ruota. Aan deze baai kan uw hond het water in gaan.

Montalto Ligure

De Fora di Taggia heeft kleine meren die voor de nodige verfrissing zorgen voor uw huisdier.

Ospedaletti

Spiaggia Comunale aan de Lungomare Colombo kan worden gevonden tussen het restaurant Byblos en Bagni Baia del Sole. Hier kunt u steenstranden vinden zonder toegangsprijs voor honden, douches en medicatie voor de spijsvertering van honden zijn aanwezig.

Bagni Baia Verde Beach, Aurelia di Ponente 7

Riva Ligure

Bij het verlaten van Riva Ligure is er een publiek steenstrand aan de Lungomare C Colombo

strand Hond in San Lorenzo al Mare

San Lorenzo al Mare

Als u linksaf slaat voor San Lorenzo en de route onder de brug door neemt in de richting van de ingang van de haven. De weg is Via Aurelia genaamd en u zult er een zandstrand en een steenstrand vinden waar honden zijn toegestaan.

Als u San Lorenzo aan de westelijke kant verlaat, dan zijn er verschillende routes met treden bij de halte op de Pista Ciclabile. Hier kunt u ook een steen- en zandstrand vinden waar honden zijn toegestaan.

San Remo

Bij het Terrazza Strand, Lungomare Italo Calvino Tel. 3334254330. Diensten voor honden zijn niet gratis.

Aan de andere kant kunt u de route nemen naar Ospedaletti op de Via Aurelia na de Q8 ziet u een benzinestation aan de linkerkant van de weg. U ziet dan een parkeerplaats net voor een groot sportveld. Vanuit hier kunt u makkelijk naar het strand lopen.

Santo Stefano al Mare

Als u Santo Stefano Al Mare verlaat, dan vindt u een fietspad/weg die ook leidt naar een gedeelte van het steen- en rotsstrand. Het vlakke platform maakt het makkelijker voor honden om het water in te gaan.

Vallecrosia

De ligt aan de oostelijke grens met Camporosso al Mare aan de Via Carducci 13. Er is hier ook een gratis hondenstrand. De diensten die hier worden aangeboden voor honden zijn gratis.

Ventimiglia

Deze grote brug is gelegen aan Lungomare – passegiata Oberdan 2 – het ligt tussen het Sirena restaurant en de aftakking van de Roya rivier. Drinkwater, douches, plek om uit te rusten zijn allemaal aanwezig. Gratis toegang. Voor meer informatie kunt u bellen +39 0184 2801

Provincie Savona

Alassio

Bagni La Vedetta, Via Giancardi 34, info@bagnilavedetta.it, Tel. 3387221174

La Scogliera, Passeggiata Angelo Ciccione, 45 ten westen van Alassio

Als u niet ver van Genua bent, dan slaat u scherp linksaf voor Alassio. U komt dan op de eenrichting verkeersweg ‘Zero Beach’ genaamd op de Strada Statale 1, de Via Aurelia. U zult hier een goed onderhouden hondenstrand vinden waar allerlei diensten worden aangeboden. De diensten zijn niet gratis. Onder de services die geboden worden zijn hondendouches, schaduwplekken, plaats om uit te rusten en voor 40-80 euro kunt u een beschikbaar strandpaviljoen huren of van het restaurant of de bar gebruik maken.

Baba Beach, Via Francesco Maria Giancardi, 44

De ‘Baba Beach’ is niet ver weg. De diensten zijn niet gratis. Het strand is bekend om het populaire ‘Terazzo Snoopy’, een terras waar alle honden zich kunnen vermaken. De honden zullen aan hun trekken komen op het 20 meter lange strand.

Baba beach in Alassio, Ligurien

Aan het begin van de baai vindt u een paar gratis steenstranden waar u kunt zitten en over de baai uitkijken. Door de steile toegang tot deze plek, is het alleen geschikt voor moedige honden.

U kunt ook bij de baai parkeren en dan langs de haven lopen tot u bij ‘Zero Beach’ komt (steenstrand)

Albenga

Parco Vacanze Campeggio Mauro, V.le Che Guevara, 65 - 17031 Albenga

Albisola Marina

Bau Bau Village, Corso Bigliati 11

Alles wat uw hond maar kan wensen, wordt hier aangeboden.

Het vlakke zandstrand en het ondiepe water maakt het, zelfs voor honden die niet zo van water houden, mogelijk om het water in te gaan. Daarnaast zijn er warme hondendouches (1 Euro per douche), drinkwater en genoeg schaduwrijke plekken om een omgeving te bieden die geschikt is voor huisdieren. Het hoogtepunt van Bau Bau is de hondentrainingsfaciliteit. Nieuwe trucs worden geleerd en samen met oude. Daarnaast is er een kleine bar met uitzicht over zee voor de baasjes.

Strand voor honden in Albisola, Ligurië

Andora:

Het gratis zandstrand in Andora biedt voor zijn klanten een kleine en gezellige plaats waar uw hond kan worden verzorgd. Maar, dieren zijn niet toegestaan in het water op het strand. Het strand ligt langs de Via Aurelia, net voor het einde, ten westen van het Agip benzinestation. Daarnaast zijn er ook andere faciliteiten beschikbaar zoals volleybalvelden, een speelplaats voor kinderen, toiletten, douches en een minibar.

Finale Ligure:

Dit is een zandstrand langs de Via Concezione, net naast de Caserma della Guardia di Finanza. De toegang kost 6,50 Euro (inclusief een parasol en een strandmat) Of u kunt kiezen voor 2 strandmatten voor 8,50 Euro. Voor meer informatie kunt u bellen +39 019 6816081

Laigueglia:

Gelegen aan Capo Mele, Passeggiata del Golfo snc, (voor Bagni Marinella) Tel. 0182 499200

Aanbod: makkelijk toegang tot het water, zandstrand, een beperkt aantal honden toegestaan. De toegangsprijs is afhankelijk van hoe groot uw hond is

Noli:

Gratis hondenstrand aan de oostelijke grens met Spotorno

Pluto Beach Lungomare Spotorno

Pietra Ligure:

Spiaggia "Ex Soggiorno Leonessa" Tel. 019 629311

Rin Tin Beach, Viale 25 Aprile, naast het ziekenhuis Santa Corona

De toegang kost tussen 10 en 18 euro iedere dag. Er is plaats voor maximum 20 honden. Zij kunnen het water ingaan tussen 12:30 en 14:30 en van 17:30 tot 19:00 uur. Honden kunnen niet meer dan 5 keer het water ingaan.

A dog is enjoying the beach in Liguria

Varazze:

Het rivierbekken dat ook bekend staat als Laghetti des Rio Scaggion

Varigotti:

Er is een ander gratis steen- en rotsstrand net voor Varigotti als u vanuit Genua komt. Als u met de auto bent, dan kunt u parkeren na het bord daar met de aanduiding ‘Noli’. Ga dan naar het strand via het pad naar beneden.

Provincie Genua

Arenzano:

Het rivierbekken/Laghetti della Tina, Arenzano Via Pecorara (achter het ziekenhuis) is gelegen op ongeveer 1,5 kilometer op een heuvel en u kunt hier te voet of met de fiets komen.

Bagni Capo Marina, Corso Italia, 7, 16145 Genova,

U kunt het goed uitgeruste Bagni Capo Marina hondenstrand vinden langs de lange, beroemde straat Corso Italia genaamd. Dit zijn de diensten die worden aangeboden: hondenmanden om uit te rusten, drinkwater, parasols en badjassen. Er is een toegangsprijs van 10 Euro voor elke persoon en elke hond. Een inentingsbewijs en een inschrijving in het hondenregister zijn vereist. Honden zijn toegestaan in het water, maar er is een apart zwembad voor honden aanwezig.

Chiavari:

Een ander goed hondenstrand is L’Oasi per Cani, het kan worden gevonden in de buurt van de bekende Chiavari toeristenhaven. De toegang is gratis, u kunt hier drinkwater krijgen en er zijn douches. Honden zijn toegestaan in de zee.

Dog in Liguria

Nervi:

Het kleine Laghetti/rivierbekken op twee kilometer afstand boven Nervi gelegen, Via Molinetti di Nervi

Genova Vesima:

Als u door het district Vesima bent gereden, dan gaat u verder richting Arenzano. Na de tunnel is er een steenstrand waar honden ook welkom zijn. De toegang is gratis, er is wegwerpmateriaal (voor uitwerpselen), drinkwater en douches zijn hier aanwezig.

San Carlo di Cese / Pegli:

U kunt net voor San Carlo parkeren en dan te voet verder gaan richting de weg bij Rio Gandolfi. Na een korte wandeling, komt u bij een rivierbekken dat geschikt voor een bad.

Santa Margherita Ligure:

Dit is aan de rand van Santa Margherita gelegen. Rij richting Portofino via de hoofdstraat. Na Hotel Regina ziet u een klein zand- en steenstrand Bau Bau strand genaamd. Toegang is gratis.

Moneglia:

Cinque Beach, Via Dante Alighieri 5 - 16030 Moneglia

Beach in Moneglia, Liguria

Provincie La Spezia

Een klein hondenstrand is hier te vinden. Meer informatie kan worden verkregen via de Toscaanse website.

Massa Carrara - Bau Bau Beach Partaggia, Via delle Pinete 237, just before Albergo Ostello Apuano, 54100 Massa Carrara

Bagno Flavio, Viale Italico, 56, 55042 Forte dei Marmi (LU)

Bagno Eugenia Beach, Viale Europa, 104, 55041 Camaiore Lucca

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.