Strand in de provincie Savona, Ligurië

Stranden in de provincie Savona

De provincie Savona strekt zich uit van Andora tot aan Varazze. Dit gedeelte van Ligurië wordt ook wel de Palm Riviera genoemd.

Veel stranden hier hebben de Bandiera Blu (Blauwe Vlag) toegekend gekregen. Lange zandstranden, verborgen baaien en mooie promenades met palmbomen zullen uw vakantie uniek maken.

Andora

Aan de rand van Andora (vanuit de richting Imperia) ligt een open perfect kiezelstrand. Wanneer u Andora binnenkomt (in de richting Genua) vindt u een gratis zandstrand met groen, douches, kleedhokjes en strandvolleybal. Het strand loopt erg langzaam af in zee en is daarom erg geschikt voor families met kinderen zodat u lekker kunt gaan zwemmen. Er zijn ook bomen die voor fijne schaduw zorgen op hete dagen. Naast de haven zijn er betaalde stranden, maar tussen de ‘Bagni Italia’ en ‘Rocce di Pinamare’ is er een smal, schoon en goedonderhouden zandstrand. Wie niet de hele dag op het strand wil liggen, kan een excursie maken op zee om walvissen te zien.

Wie niet de hele dag op het strand wil liggen, kan een excursie maken op zee om walvissen te zien.

Laigueglia

U vindt hier een erg lang, natuurlijk steenstrand als u in Laigueglia binnenkomt vanuit Imperia. Er is nog een ander gratis strand aan het einde. U kunt hier langs de weg parkeren. De stranden zijn erg vol in de zomer, dus is het aan te raden om wat verder het dorp in te parkeren.

Woningen voor uw vakantie aan zee in Ligurië

Alassio

Alassio heeft een van de langste stranden aan de Ligurische kust met een 4 kilometer lang zandstrand. Er zijn verschillende betaalde Bagni in de kustplaats en tussendoor zijn er hier en daar smalle stroken gratis zandstrand te vinden, bijvoorbeeld bij het restaurant ‘U Recanto’ (roze huis). U kunt hier een hondenstrand vinden. In de buurt van de haven ter hoogte van de Hollywood letters, dat is waar de gratis stranden zijn.

Hier begint ook het pad naar Albenga. De stranden zijn kiezel en steen en het is ver weg van het toerisme.

Albenga

Er is een erg schoon gratis strand aan de rechterkant van de haven in Albenga. Het is steenstrand direct aan het water, verder terug is het zand- en kiezelstrand. Er is een klein schoon gratis zandstrand aan de linkerkant van de haven. Als u verder naar links gaat, dan vindt u nog een schoon zandstrand met een douche. Er zijn veel gratis rotsstranden als u vanuit Albenga in de richting van Imperia gaat. Deze zijn niet geschikt voor families met kleine kinderen, maar vissen is toegestaan.

Ceriale

De gratis zand- en kiezelstranden in Ceriale zijn erg schoon en sommige hebben douches. Er zijn talrijke verborgen gratis stranden in de buitenwijken van Ceriale in de richting van Borghetto Santo Spirito.

Borghetto Santo Spirito

Het strand in Borghetto Santo Spirito heeft een blauwe vlag toegekend gekregen. U kunt er ook een erg schoon gratis zandstrand vinden met kleedhokjes. Er is een zijstraat die langs de zee loopt naar de uitgang. U kunt hier een gratis steen- en zandstrand vinden.

Loano

Het strand in Loano is 2 kilometer lang. Het is een mix van kiezel en fijn zand. De plaats heeft een ideale ligging met een bijzonder mild en zacht klimaat. Het warme zeewater en het ondiepe water bij het strand zorgen ervoor dat het erg geschikt is voor families met kinderen. De kustplaats heeft veel de bieden voor waterliefhebbers.

Pietra Ligure

U vindt hier een gratis en schoon kiezelstrand met douches en wc’s in Pietra Ligure. U kunt nog een lang schoon kiezelstrand vinden net voor u de plaats verlaat. De stranden hebben de Blauwe Vlag toegekend gekregen.

Strand in Pietra Ligure, Ligurie, Italie

Finale Ligure

Finale Ligure heeft ook stranden die de Blauwe Vlag toegekend hebben gekregen: Baia dei Saraceni/Malpasso, Finalmarina, Finalpia, Porto en Varigotti. U vindt hier voornamelijk zandstranden en een paar kiezelstranden. Vlak voordat u Finale Ligure binnenkomt, vanuit Savona, is er een kleine rustige baai. Er is een gratis en erg schoon zand- en kiezelstrand met kleedhokjes waar u een strandstoel kunt huren voor ongeveer 15 Euro per dag, ook bij binnenkomst van de stad. Er zijn ook een aantal gratis stranden met douches verder richting het centrum.

Varigotti

Het grote publieke strand in Varigotti bestaat uit zand gemengd met stenen dichter bij de zee. Er is nog een ander klein maar erg schoon zandstrand wat verderop, aan de Via Aurelia richting Savona.

Noli

Noli heeft een fijn en schoon zand- en kiezelstrand voor families. U kunt veel speelplaatsen vinden voor kinderen, bars en Bagni en het stadscentrum is direct aan de promenade gelegen. Het Lido-strand heeft de blauwe vlag toegekend gekregen.

Beach in Noli, Liguria, Italy

Spotorno

Het gratis grove zandstrand in Spotorno is erg schoon en heeft douches. Direct voor het Bagni Margherita strand ligt een stenen brug. Deze kustplaats is ook erg kindvriendelijk. Er zijn veel speelplaatsen langs de promenade en de Bagni. Het strand in de Zona Moli Sirio /Sant’Antonio heeft de blauwe vlag toegekend gekregen.

Bergeggi

Bergeggi biedt fantastisch rustige baaien met kiezelstrand in het Riserva Naturale di Bergeggi, net voordat u de plaats binnenkomt vanuit Imperia via de Strada Statale (u kunt langs de weg op de berg parkeren). Er is een gemengd strand met kiezels en zand in het midden van het strand. Het Il Faro Villagio del Sole strand heeft de blauwe vlag toegekend gekregen.

Vado Ligure

Er is een publiek fijn kiezelstrand aan de linkerkant van de haven in Vado Ligure. Douches en parkeerplaatsen zijn hier ook te vinden. Het moderne strandoord heeft vrije toegang; er zijn speelplaatsen voor de kinderen en een aantal sportfaciliteiten. De mooie strandpromenade met de vele café’s en restaurants en de exotische palmbomen die een bezoek aan het strand compleet maken.

Last minute aanbiedingen in Ligurië

Savona

De provinciehoofdstad Savona heeft een gratis zand- en kiezelstrand in het midden van Savona bij het park. Het Fornaci strand heeft de blauwe vlag toegekend gekregen.

Albisola

De Albisola Marina en Albisola Superiore stranden hebben de Blauwe Vlag toegekend gekregen. U vindt hier fijne zandstranden en een mooie strandpromenade. Als u graag met uw hond op vakantie gaat, dan biedt Albisola ook een goed hondenstrand met alles wat u maar nodig kunt hebben voor uw hond.

Celle Ligure

Er zijn lange zandstranden in Celle Ligure, die erg geschikt zijn voor kinderen. De populaire stranden in deze plaats hebben de blauwe vlag toegekend gekregen.

Varazze

De mooie zandstranden die de Blauwe Vlag toegekend hebben gekregen, het fijne warme water en het milde klimaat trekken het hele jaar door bezoekers naar Varazze. De plaats is ideaal voor families en ook voor actieve vakanties: genoeg watersportmogelijkheden, speelplaatsen en wandel- en fietspaden zijn een garantie voor een gevarieerde vakantie. Het strand is bij het centrum van Varazze gelegen.

Strand in Varazze, Ligurien, Italien

Er is een mooie promenade ten oosten van de stad met plek om te zitten, bars en restaurants (Lungomare Europa) van waaruit u de mooie Mediterrane vegetatie kunt bewonderen en van fantastisch uitzicht over zee kunt genieten. Van hieruit begint nog een ander 5 kilometer lang deel van het fietspad Pista Ciclabile langs de kust naar Cogoleto.

Hondenstranden in de provincie Savona

Bent u op vakantie met uw trouwe viervoeter? Kom dan hier te weten waar u de hondenstranden in de provincie Savona kunt vinden.

Hondenstranden in de provincie Savona

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.