Type of accommodation

More options

Ceriale in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Ceriale is één van de meest populaire vakantie bestemmingen in Ligurië, Italië.

Ceriale

Strände

Ceriale

Savona

Een grote stad aan de Riviera de Ponente op de hellingen van Monte Croce

Vanuit hier kunt u avontuurlijke tochten maken door de omringende omgeving

Reistips

Reistips

Het achterland wordt gedomineerd door Mediterraan maquis met bloemen- en groenteteeltvelden. De wijngaarden liggen in het Pigato wijngebied, een wijn van superieure kwaliteit. De vallei van de Ibà rivier trekt veel botanisten en heeft een natuurlijke microcultuur van Alpine vegetatie die buitengewoon is op een hoogte van maar 200 meter. Het stroomgebied van de Torsero rivier is een regionaal parkgebied en wordt als een van de meest interessante fossiel- en archeologische gebieden in Italië beschouwd. Veel van de vondsten die tijdens opgravingen werden gedaan, worden bewaard in het museum van het gemeentelijke district Peagna, een relatief nieuwe stad, die groeide na de ontvolking van kleine lokale districten, zoals Capriolo (waarvan u de ruïnes nog steeds kunt zien).

Interessant zijn de veertiende-eeuwse San Giovanni il Vecchio kerk en het middeleeuwse fontein ‘Anthia’, die zijn naam verleend aan de Ligurisch Boek Prijs (eind augustus) wat ook verbonden is met de Ceriale Prijs voor schilderijen die het Ligurische landschap het best voorstellen.

Geschiedenis

Geschiedenis

De vlakte van Albenga wordt in het oosten afgesloten door Monte Croce (541 meter), vlakbij de kustlijn waar Ceriale ligt. Deze badplaats heeft uitstekende faciliteiten voor toeristen en is een van de meest populaire bestemmingen in Ligurië. Voordat het onderdeel werd van de Republiek van Genua, behoorde het toe aan de aardsbisschop van Albenga. De stad heeft vestingwerken uit 1564, die werden gebouwd als verdediging tegen invasies van de Saracenen. Ook de wachttoren werd voor hetzelfde doel gebouwd iets later, maar is het enige overblijfsel. Het strand bestaat voornamelijk uit zand, met een paar kiezelgedeeltes. De zeebodem is ook zandachtig en erg geschikt voor duikers. Een goed alternatief voor het strand is het Aqua Park, dat niet ver van het stadscentrum ligt en waar regelmatig een speciale bus naar toe gaat.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Ceriale is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Ceriale, zoals Albenga (6,1 kilometer), Campochiesa (4,7 kilometer) en Borghetto Santo Spirito (1,6 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg voor Borghetto Santo Spirito en volg de SP1 tot aan de SS1, sla dan rechtsaf en volg de weg tot aan Ceriale.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46