Type of accommodation

More options

Bergeggi in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van een culinaire vakantie in het bekende oude romantische vissersdorp Bergeggi in Ligurië, Italië.

Bergeggi

Een schilderachtig uitzicht van vakantiepark Bergeggi Seaview van Bergeggi Kasteelmuren naast een kerk in Bergeggi Het mooie zandstrand van Bergeggi Zandstrand en de zee van Bergeggi Een prachtige kerk in Bergeggi naast de zee Piazza XX Settembre in Bergeggi Speeltuin naast het strand in Bergeggi Uitzicht op een strand in Bergeggi Adembenemend uitzicht op Bergeggi in Ligurië

Bergeggi

Savona

Een kustplaats met middeleeuwse straatjes

Kom en bezoek de verdedigingstorens in Bergeggi en maakt een wandeling langs de rotsachtige kust

Reistips

Reistips

Het oude romantische visserstadje Bergeggi is bekend om zijn grotten, zandstranden en culinaire heerlijkheden. Het wordt vaak genoemd als een van de mooiste gedeeltes van de Ligurische Riviera.

In de Via Aurelia, de beroemde kuststraat is er veel te zien. Vanuit Capo Vado is er een prachtig uitzicht op het eiland, wat in privébezit is, waar u uitstekend kunt duiken en snorkelen.

Er zijn een groot aantal historische gebouwen, muren en stadsgedeeltes die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de ‘Torre d’Ere’ en de ‘Torre Rovere’ die werden gebouwd in de middeleeuwen als verdedigingswerken tegen de aanvallen van de Saracenen.

Wat betreft culinaire heerlijkheden, hoeft u niet verder te kijken dan ‘Claudio’, het beste visrestaurant aan de Riviera en voor plaatselijke specialiteiten kunt u naar ‘Hosteria’ in het naburige stadje Borgo San Sebastiano.

Geschiedenis

Geschiedenis

Bergeggi werd gesticht als een Romeins dorp. In 992 bouwden de bisschoppen van Savona, die de eigenaars waren van dit gebied, een klooster in de buurt van deze plaats. In de 10de een 11de eeuw moest de plaats zich verdedigen tegen aanvallen van de Saracenen, en om deze reden werden verdedigingswerken en forten gebouwd.

In 1385 verkocht Paus Urban VI het dorp aan de Republiek Genua. Na de val van de Republiek door de Franse revolutie, werd Bergeggi ingelijfd bij de Republiek Ligurië en vanaf 1805 werd het deel van het Eerste Franse Rijk.

In 1861 werd Bergeggi opgenomen in het Italiaanse Rijk en werd onderdeel van de provincie Savona. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zonk een Engelse stoomboot voor de kust van Bergeggi. In 1921 vond een ramp plaats in het fort St Helena toen een brand uitbrak en de explosieven die hier werden bewaard explodeerden en het fort verwoesten. Door de explosie vlogen brokstukken door de stad en 25 mensen werden gedood, de meesten in Bergeggi. Huizen en ook de San Marino kerk werden ernstig beschadigd. Van 1973 tot 2008 was Bergeggi onderdeel van de berggemeenschap Giovo.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Bergeggi is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen in de buurt van Bergeggi, bijvoorbeeld Vado Ligure (5,4 kilometer), Spotorno (4,2 kilometer) en Na Vae (8,1 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Spotorno, dan volgt u de SS1 richting Genua tot aan Bergeggi.

© 2000 - 2020 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46