Type of accommodation

More options

Albisola in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek het Museo dell aceramico en de schitterende kerk in de stad Albisola in Ligurië, Italië.

Albisola

Albisola - een centrum van de Italiaanse keramiek Een romantische straat in Albisola, Ligurië Keramiek in Albisola, Ligurië De oude stad van Albisola in Ligurië Chiesa Parrocchiale di Nostra Signora della Concordia in Albisola Marina Chiesa Madonna Carmine in Albisola Superiore Museo Della Ceramica Manlio Trucco in Albisola

Albisola

Savona

Een dorp van pre-Romeinse oorsprong

Het is erg bekend as de keramiekstad aan de rivier

Reistips

Reistips

Albisola staat al eeuwen bekend om zijn keramiek en porselein. Vandaag de dag kunt u veel ambachtswinkeltjes vinden die deze traditie voortzetten. Als u geïnteresseerd bent in het oudere werk dan is een bezoek aan het Museo della Ceramica M. Trucco op de Corso Ferrari een bezoek waard. Het museum is geopend van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.30 uur.

De stad Albisola wordt door de Sansobbia rivier verdeeld in twee districten, Albisola Superiore en Albisola Marina.

In het hoger gelegen Albisola Superiore vindt u de zeventiende-eeuwse S. Nicolò kerk. Vanuit hier heeft u een uitstekend uitzicht over Albisola Marina. Bij de zee vindt u ook de keramieken promenade Lungomare degli Artisti die werd aangelegd in 1963.

In de Nostra Signora della Concordia kerk kunt u een mooie afbeelding van de geboorte van Christus zien, gemaakt van geglazuurde tegels.

Geschiedenis

Geschiedenis

Albisola werd gesticht in prehistorische tijden door de Docilia. Het dorp was gunstig gelegen aan de Sansobbia rivier en ontwikkelde zich als gevolg van de Romeinse verovering. Vlak daarna werd een kasteel gebouwd op de Castellaro heuvel, en kort daarna werd ook de St. Nikolaus kerk met zijn klokkentoren gebouwd naast het kasteel. Volgens de inscriptie in de klokkentoren was de datum 1067.

Tijdens de middeleeuwen was Albisola eerst eigendom van de Markies van Savona, daarna werd het een belangrijk kasteel van Guelfo van Aleramic. Na de dood van de directe erfgenaam werd het dorp ingelijfd bij de stad Savona.

In 1227 viel Albisola in de handen van de Republiek Genua. Genua probeerde zijn bestuur uit te breiden en besloot om een nieuw fort te bouwen in de omgeving rond Albisola en daarna een verdedigingstoren.

Na de val van de Republiek Genua, werd Albisola opgenomen in de Republiek Ligurië en werd het onderdeel van het Eerste Franse Rijk in 1805 en daarna het Sardinische Koninkrijk en het Italiaanse rijk in 1861. Tussen 1973 en 2008 was Albisola deel van de berggemeente Giovo.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Albisola is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Albisola, bijvoorbeeld Ferra (2,5 kilometer), Pecorile (2,7 kilometer), en Albisola Marina (10,7 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor de E80 richting Albisola.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46