Albisola - een centrum van de Italiaanse keramiekEen romantische straat in Albisola, LiguriëKeramiek in Albisola, LiguriëDe oude stad van Albisola in LiguriëChiesa Parrocchiale di Nostra Signora della Concordia in Albisola MarinaChiesa Madonna Carmine in Albisola SuperioreMuseo Della Ceramica Manlio Trucco in Albisola

Albisola

Savona

Een dorp van pre-Romeinse oorsprong

Het is erg bekend as de keramiekstad aan de rivier

Albisola staat al eeuwen bekend om zijn keramiek en porselein. Vandaag de dag kunt u veel ambachtswinkeltjes vinden die deze traditie voortzetten. Als u geïnteresseerd bent in het oudere werk dan is een bezoek aan het Museo della Ceramica M. Trucco op de Corso Ferrari een bezoek waard. Het museum is geopend van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.30 uur.

De stad Albisola wordt door de Sansobbia rivier verdeeld in twee districten, Albisola Superiore en Albisola Marina.

In het hoger gelegen Albisola Superiore vindt u de zeventiende-eeuwse S. Nicolò kerk. Vanuit hier heeft u een uitstekend uitzicht over Albisola Marina. Bij de zee vindt u ook de keramieken promenade Lungomare degli Artisti die werd aangelegd in 1963.

In de Nostra Signora della Concordia kerk kunt u een mooie afbeelding van de geboorte van Christus zien, gemaakt van geglazuurde tegels.

Albisola werd gesticht in prehistorische tijden door de Docilia. Het dorp was gunstig gelegen aan de Sansobbia rivier en ontwikkelde zich als gevolg van de Romeinse verovering. Vlak daarna werd een kasteel gebouwd op de Castellaro heuvel, en kort daarna werd ook de St. Nikolaus kerk met zijn klokkentoren gebouwd naast het kasteel. Volgens de inscriptie in de klokkentoren was de datum 1067.

Tijdens de middeleeuwen was Albisola eerst eigendom van de Markies van Savona, daarna werd het een belangrijk kasteel van Guelfo van Aleramic. Na de dood van de directe erfgenaam werd het dorp ingelijfd bij de stad Savona.

In 1227 viel Albisola in de handen van de Republiek Genua. Genua probeerde zijn bestuur uit te breiden en besloot om een nieuw fort te bouwen in de omgeving rond Albisola en daarna een verdedigingstoren.

Na de val van de Republiek Genua, werd Albisola opgenomen in de Republiek Ligurië en werd het onderdeel van het Eerste Franse Rijk in 1805 en daarna het Sardinische Koninkrijk en het Italiaanse rijk in 1861. Tussen 1973 en 2008 was Albisola deel van de berggemeente Giovo.

Albisola is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Albisola, bijvoorbeeld Ferra (2,5 kilometer), Pecorile (2,7 kilometer), en Albisola Marina (10,7 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor de E80 richting Albisola.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Albisola

Musea in Savona > Albisola

Museo della Ceramica

Musea in Savona > Albisola


Telefoonnummer: 019482741

Adres: Corso Ferrari 193

> Musea Museo della Ceramica

Villa Durrazzo Faraggiana

Musea in Savona > Albisola


Telefoonnummer: 19480622

Adres: Via Salomoni, 117

Website:

> Musea Villa Durrazzo Faraggiana

Deltaplaning in Savona > Albisola

Delta Club Arcobaleno

Deltaplaning in Savona > Albisola


Email: mgabrio@inwind.it

Telefoonnummer: +39 (0) 19 487965

Adres: Via Luvccoli 17

> Deltaplaning Delta Club Arcobaleno

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01