Strand in de provincie Imperia, Ligurië

Stranden in de provincie Imperia

De provincie Imperia strekt zich uit van Cervo uit tot aan Ventimiglia in het westen van Ligurië

Dit gedeelte van Italië wordt ook wel beschreven als de BlumenRiviera. U zult hier veel kindvriendelijke zandstranden vinden en ook rustige kiezel- en steen baaien.

Ventimiglia

In Ventimiglia vindt u veelal kiezel- en steenstranden. Er is een groot publiek strand langs de Lungomare Varaldo promenade, vlakbij het centrum van de kustplaats. Het is niet aan te raden om op vrijdag het strand te bezoeken met de auto, want dan is er de wekelijkse markt langs de promenade en in het stadscentrum en daarom kan het moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Als u een afwisseling zoekt van de gewoonlijke strandatmosfeer, dan kunt u de nabijgelegen Balzi Rossi grottos bezoeken of de botanische tuinen van de Hanbury Vila.

Bordighera

In het nobele kustoord Bordighera, zult u voornamelijk kiezelstranden vinden en ook mooie steenstranden in baaien. Er is hier een grote verscheidenheid aan watersportfaciliteiten te vinden. Het zachte milde klimaat maakt het niet alleen in de zomer erg geschikt om te gaan zwemmen. De stranden aan de Capo Sant’Ampelio- Rattaconigli en Capo Sant’Ampelio- Termini zijn beide trots op de blauwe vlag die staat voor kwaliteit en een schoon strand.

Ospedaletti

Het dorp Ospedaletti is het eindpunt van de Pista Ciclabile. De zee glinstert hier met een mooie turquoise kleur door de kiezel- en steenstranden. Maar u kunt hier ook een aantal kleine baaien vinden met zandstranden en ondiep water, een waar paradijs voor families met kleine kinderen. Zelfs duikers zullen hier waar voor hun geld krijgen omdat er ook baaien met diep water te vinden zijn langs dezelfde kust. De stranden in Ospedaletti worden het meest bezocht door lokale bewoners en dat is waarom deze stranden niet zo vol zijn met toeristen. Het is daarom een geheime tip voor wie graag wat meer rust heeft op het strand.

Pista Ciclabile fietspad in Ligurië

Insider Tip

Spring op uw fiets en ontdek de mooie afgelegen stranden net langs de Pista Ciclabile! Op deze manier kunt u de verschillende dorpen en hun stranden bezoeken zonder dat u naar een parkeerplaats op zoek hoeft te gaan. Vanuit de dorpen kunt u direct op het fiets- en wandelpad langs de zee komen.

Sanremo

Als u het dorp binnenkomt, dan kunt u op een erg schoon strand komen via de Pista Ciclabile, dat voornamelijk zand is. Vlakbij het betaalde Noleggio strand, kunt u een publiek steenstrand vinden en daarnaast een publiek kiezelstrand. Deze zijn allebei niet zo vol.

Vakantie voor uw vakantie aan zee in Ligurië

Als u in het centrum van Sanremo bent, vlak voor u bij het betaalde Lido Fontana strand komt, is er een mooi publiek strand waar u zelfs een strandstoel kunt huren. Als u van plan bent om u dag door te brengen met meer variëteit, dan heeft Sanremo nog veel meer te bieden zoals het casino, de Nobel Villa, het Theater Ariston en de Via Matteotti winkelstraat voor al uw winkelbehoeftes.

Bussana

Er zijn steen- en zandstranden in Bussana. Vanuit hier kunt u een mooi uitzicht hebben over de bloemenstad Sanremo! U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om een topexcursiebestemming aan de Ligurische kust te bezoeken: het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia boven Bussana.

Strand in Bussana, Ligurie

Arma di Taggia

In Arma di Taggia vindt u een publiek strand vlakbij het Nuova Playa Manola (Via Lungomare) restaurant, direct naast het volleybalveld. Het strand heeft ook een speelplaats voor kinderen naast het volleybalveld. U kunt ook gratis het internet surfen langs de hele kust in Arma di Taggia via de lokale draadloze internetverbinding. Bagni Ruffini heeft de blauwe vlag toegekend gekregen.

Santo Stefano al Mare

In het dorp Santo Stefano al Mare zult u ook kleine stukken zandstrand vinden die liggen verspreid, naast het wat grotere publieke strand. Het strand loopt hier langzaam af in zee en het feit dat de stranden zijn omringd door rotsen, maken deze bijzonder geschikt voor families met kleine kinderen. U zult hier ook een aantal café’s vinden, ijssalons, bars, restaurants en kleine strandwinkels langs de Santo Stefano al Mare promenade.

San Lorenzo al Mare

In San Lorenzo al Mare zult u zowel rotsstrand als een publiek zandstrand vinden. Het San Lorenzo al Mare publieke zandstrand is maar een paar meter van de kerk vandaan en ligt naast de kleine vissersboothaven. De U Nostromu/Prima Punta en Baia delle Vele stranden hebben de blauwe vlag toegekend gekregen voor hun kwaliteit en het schone strand. Het dorp is ook het uitgangspunt voor het fietspad Pista Ciclabile, dat ongeveer 26 kilometer lang is en vanuit hier langs de kust tot aan Ospedaletti loopt. Als u de route volgt van San Lorenzo al Mare tot aan Santo Stefano al Mare, dan zult u altijd de gelegenheid vinden om te stoppen bij kleine baaien met steen-, kiezel- of zandstrand.

Strand in San Lorenzo al Mare, Ligurie

Imperia (Porto Maurizio en Oneglia)

Er zijn verschillende strandgedeeltes in het Porto Maurizio district:

Borgo Prino

Als u bijna tot aan de rand van Imperia (richting Sanremo) rijdt, dan komt u bij Borgo Prino. Bij binnenkomt is er een klein publiek strand en verderop zijn er weer een aantal publieke kiezel- en rotsstranden. Vanuit hier kunt u van het panoramische uitzicht over de kleurrijke huizen in het oude stadscentrum van Porto Maurizio genieten of de Torre Prarola aan de andere kant zien.

Borgo Cappuccini

Aan de grens met Borgo Foce liggen de Borgo Cappucini kiezel- en rotsstranden. Bars en restaurants liggen direct aan zee en nodigen u uit voor een verfrissing tijdens of na het zonnebaden.

Borgo Foce

Vanuit Borgo Marina kunt u het Lungomare Domenico Moriani voet- en fietspad volgen, dat langs de Via Aurelia kustweg loopt. Dit pad brengt u naar Borgo Foce. Het Foce strand is een publiek kiezel- en rotsstrand met beperkte faciliteiten (u kunt hier bijvoorbeeld strandstoelen huren en er is een bar).

Imperia Borgo Marina

Naast het ‘Bagni Buraxen’ strand in Borgo Marina, kunt u een paar treden naar beneden gaan voor het gratis kiezel- en steenstrand (honden toegestaan). Als u doorgaat richting Sanremo, dan vindt u nog twee andere gratis stranden (honden niet toegestaan). Het publieke zandstrand is genaamd ‘Orange Beach’ en kan worden gevonden in Spiaggia d’Oro (vanuit de haven volgt u Banchina Medaglie d’Oro), tussen twee betaalde Bagni stranden. Vanuit dit strand heeft u een prachtig uitzicht over het oude Paraiso stadsdistrict.

Last minute woningen voor uw vakantie in Ligurië

Imperia Oneglia

Er zijn talrijke strandmogelijkheden langs de oude weg van Diano Marina naar Imperia. Deze autovrije weg is ook erg geschikt om te joggen, skaten of te fietsen. Het strand in Imperia Oneglia is een rots- en kiezelstrand, en daarom raden wij aan dat u geschikt schoeisel draagt. Er is een speelplaats voor de kinderen aan de promenade en bars voor snacks.

Diano Marina

Als u in de richting van Diano Marina gaat, dan maakt kiezelstrand geleidelijk plaats voor puur zandstrand. Diano Marina is bijzonder populair bij families met kleine kinderen vanwege het zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Zelfs voor wie een actieve vakantie wil hebben, is Diano Marina een goede vakantiebestemming met talrijke watersportmogelijkheden zoals surfen en ook strandvolleybal, Diano Marina is een vakantiebestemming voor alle strandvakantiegangers, en na het zonnebaden kunt u een fijne wandeling maken over de promenade. Na een wandeling over de promenade moet u beslist van een cappuccino genieten direct aan zee.

Strand in Diano Marina, Ligurie

San Bartolomeo al Mare

Het strand in San Bartolomeo al Mare is voornamelijk kiezelstrand. Er is een publiek strand aan de promenade aan de Via Capri.

Cervo

De Golf van Diano strekt zich uit van Cervo tot aan Capo Berta. Er zijn veel verschillende publieke stranden in Cervo, net onder de Via Aurelia kustweg, die een magnifiek uitzicht bieden over de middeleeuwse kustplaats. Het strand hier is een kiezel- en rotsstrand, en het is ook erg populair om te vissen. Wij raden aan dat u geschikt schoeisel draagt op het strand. Douches, kleedhokjes en strandbars zijn allemaal hier te vinden. Er is ook een rustig en wat afgelegen naaktstrand in Cervo als u langs de kustweg richting Andora gaat bij de oude ruïnes ter hoogte van het stadscentrum en dan via het smalle pad naar de zee.

Hondenstranden in de provincie Imperia

Bent u op vakantie met uw trouwe viervoeter? Kom te weten waar de hondenstranden zijn in de provincie Imperia.

Hondenstranden in de provincie Imperia

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.