Dit kwartaal behoort tot de stad  
Chiusavecchia

Lucinasco

Chiusavecchia, Imperia

Het culturele en dagelijkse leven van Lucinasco, ooit onder feodale heerschappij van de Ventimiglia aristocratie, is te zien in een museum, vernoemd naar Lazzaro Acquarone (die hier geboren werd), en is gelegen in het Oratorio dei Disciplinati di San Giovanni Battista. Het bestaat uit twee delen, een deel is gewijd aan een etnografische collectie van activiteiten rondom productie, terwijl het andere gedeelte ‘landelijk onderkomen’ een collectie heeft van dagelijkse huishoudobjecten en religieuze kunst, met schilderijen en beeldhouwwerken uit de zestiende en zeventiende eeuw.

U kunt uw culturele bezoek voortzetten met een bezoek aan de Romaneske Maddalena kerk, een nationaal monument en de middeleeuwse parochiekerk Santo Stefano, die verborgen ligt in een schitterend park met watervallen en een meer. U kunt door Pantasina gaan en de Colle dÂ’Aggia beklimmen wat is een redelijk makkelijke wandeling. Een wat langere excursie brengt u naar de Monte Acquarone en het Maddalena bos. In juli wordt het octopus festival gehouden in Lucinasco. U kunt van juni tot september ook kleiduivenschieten.

Lucinasco besloot om de tijd stil te zetten in de tijd dat de mensen afhankelijk waren van de landbouw en olijfboeren het hele jaar werkten. Door de ligging van de stad, op een richel tussen het bovenste en onderste gedeelte van de Impero vallei, zijn de olijfgaarden nog steeds de trots van dit oude Romeinse land. U kunt dit zien tijdens de olijvenoogst, wat hier een echt ritueel is. Lucinasco is misschien de enige plaats in Ligurië waar olijven nog steeds met de hand worden geplukt, zonder gebruik te maken van hulpmiddelen. Dit is waarom de Ligurische regionale raad dit kleine stadje met uitzicht over de Alpen en de zee heeft verkozen tot het meeste geschikte gebied voor de promotie van olijfolie van superieure kwaliteit en de creatie van een tentoonstelling over de olijvencultuur.

Luscinasco is deel van de gemeente Chiusanico en ligt in de provincie Imperia, in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Torria zoals Borgomare (9,7 kilometer), Chiusavecchia (6,7 kilometer) en Case Molini (5,1 kilometer). Vanuit Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Est en dan de SS28 tot aan de SP30 en volgt u deze weg tot aan Lucinasco.


Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Chiusavecchia Lucinasco
meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Lucinasco

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01