Type of accommodation

More options

Chiusavecchia

Sarola

Sarola

Chiusavecchia, Imperia

Dit is een charmant dorp omgeven met olijfgroeves

Het is een ideaal uitgangspunt voor bergwandelingen en excursies

Reistips

Reistips

Dankzij de mooie locatie van het dorp, kunt u een fantastische mountainbike- of bergwandeltocht maken vanuit deze plaats. U kunt mooie wandelingen maken door de perfecte natuur richting het achterland of naar de zee. U kunt hier ook binnen 15 minuten met de auto komen en het zorgt voor heerlijke verfrissing.

Zelfs voor vakantiegangers in een vakantiehuis die liever romantische wandelingen dan inspannende bergtochten maken, is Sarola het perfecte uitgangspunt. De smalle, kronkelende straatjes zijn erg geschikt voor wandelingen en geven steeds nieuwe indrukken van de schoonheid van dit Ligurische dorp.

U kunt ook de mooie kerk uit de Renaissance bekijken.

Het traditionele restaurant Mignole heeft de beste keuken in dit gebied. U kunt er van traditionele gerechten genieten, en ook seizoensgebonden gerechten bereid met plaatselijke ingrediënten uit de zee of van het land.

De olijvenproducten die typisch zijn voor deze regio kunnen hier op veel plaatsen worden gekocht. De vruchten worden met de hand of met houten kammen geoogst tijdens rijpingsmaanden van november tot februari en dan wordt er heerlijke olijfolie van gemaakt.

Geschiedenis

Geschiedenis

Sarola is een dorp in de gemeente Chiusavecchia in de provincie Imperia. Het dorp werd al in de vroege middeleeuwen bewoond. De inwoners leefden van de teelt van olijven en landbouw. Het werd deel van de gemeente Chiusavecchia in de 12de eeuw.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Sarola is deel van de gemeente Chiusavecchia en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Sarola zoals Gombi di Ricci (1,7 kilometer), Olivastri (1,9 kilometer) en Gazzelli (3,7 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Est en dan volgt u de SS28 richting Torino tot aan de Via XX Settembre in Sarola.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46