Type of accommodation

More options

Chiusavecchia

Olivastri

Olivastri

Chiusavecchia, Imperia

Olivastri is een idyllisch bergdorp met uitzicht over zee

Het is een ideaal uitgangspunt voor excursies

Reistips

Reistips

Het dorp ligt in het achterland van Ligurië op 250 meter boven de zeespiegel en heeft 43 inwoners. De olijfgroeves en de plattelandsomgeving maken van het kleine dorp een goede bestemming. Bezoekers kunnen hier de natuur ingaan op de talrijke bergwandelpaden in Olivastri en een onvergetelijke vakantie doorbrengen in een vakantiehuis in harmonie met de natuur. Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de paden rond het dorp.

De omgeving is erg geconcentreerd op landbouwbedrijven en in het bijzonder de productie van olijfolie. De trots van het dorp is de Maria parochiekerk uit de 16de eeuw op het hoofdplein in het dorp. Maar ook de St Josef kerk boven het dorp, omringd door olijfgroeves is de moeite van een bezoek waard als u in Olivastri bent.

Wat u zeker moet uitproberen zijn de typische Ligurische specialiteiten die in dit dorp worden aangeboden.

Het panoramische uitzicht over de kust en de zee zijn ook erg indrukwekkend.

Geschiedenis

Geschiedenis

Olivastri is een klein dorp in de gemeente Chiusavecchia. Het dorp werd gesticht in de vroege middeleeuwen. Het was lange tijd onafhankelijk voordat het bij de gemeente Chiusavecchia werd gevoegd in 1923. 

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Olivastri is deel van de gemeente Chiusavecchia en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Olivastri zoals Borgoratto (2,9 kilometer), Sarola (1,9 kilometer), en Lucinasco (8,5 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Est en dan neemt u de SS28 naar Via XX Setembre totdat u bij Piazza della Chiesa komt in Olivastri.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46