Mountainbiketocht in Finale Ligure

Mountainbike tours Savona

Mountainbike tochten in de provincie Savona

Uitzicht vanaf mountainbiketocht in Finale Ligure

Finale Ligure - Isallo Extasy

Afstand: 44 km
Moeilijkheidsgraad: blauw (middelmatig)

De Isallo Extasy biedt de ultieme fietservaring en is zeer verslavend. De indrukwekkende afdaling naar de Colle del Melogno is ook geschikt voor beginners, ondanks enkele uitdagende delen. Bij het beginpunt bij Finalborgo, krijgt u gelijk een geasfalteerde weg voor uw kiezen die 900 m de hoogte in gaat. Een onverharde weg brengt u daarna naar het begin van het parcour. Aangezien er nauwelijks verkeer is op deze route, zult u in staat zijn om te ontspannen. Op de route passeert u het restaurant Din, waar u kunt genieten van een welverdiende lunchpauze.

Als u liever het deel dat bergop gaat wilt overslaan, kunt u gebruik maken van een pendelbus. De inspanning, of de bus, zijn beide zeker de moeite waard.

Wat nu volgt, is een avontuurlijke afdaling op een schijnbaar onopvallend pad. Het strekt zich uit van een hut op het niveau van de pas van de Colle del Melogno naar het kleine dorpje Isallo.

View of Finale Ligure from mountain biking tour

De spannende afdaling wordt afgewisseld met verschillende uitdagende onderdelen, daardoor het gegarandeert erg interessant blijft. Mis dit spektakel niet en ga op een tour die u zeker afsluit met een enorme grijns op uw gezicht...

Pietra Ligure - Rifugio Pian delle Bosse

Afstand: 28 km
Moeilijkheidsgraad: rood (moeilijk)

Deze tour brengt u van de kust van Pietra Ligures naar de Rifugio delle Bosse, een kleine hut in de bergen van Savona. U zult genieten van de spannende afdalingen en het prachtige uitzicht op de zee. De constante verandering tussen het stijgen en dalen zorgt voor een avontuurlijke rit. U begint op de hoofdweg in Pietra Ligure. Deze kustweg voert u door het slaperige dorpje Giustenice en vervolgens leidt een kleine asfaltweg u naar Monte Carmo. De beklimming is vrij rustig, dus u zult nog steeds in staat zijn om uzelf te kunnen ontspannen.

Mountainbiketocht in Pietra Ligure, Ligurië

Kort hierna verandert de weg in een grindpad, waar u bij een afslag zult aankomen met een wegwijsbord met daarop “MTB Rifugio Pian delle Bosse”. De baan wordt nu steeds smaller en veranderd snel in een indrukwekkend pad. Een boerderij pad leidt u dan tot Rigogio.

Het hobbelige pad vanaf de hut biedt u pure opwinding. Wanneer u een parkeerplaats bereikt, en een voetpad tegenkomt, dan is deze gemarkeerd als een wandelpad en loopt dit steil af. De afdaling volgt een gemarkeerde wandelroute die eindigt bij een stenen hut op een brede grindweg.

Het volledige hoofdpad beslaat de gehele bergkam en is in constante stijging en daling. Deze avontuurlijke tocht neemt u mee naar het dorp Ranzi. Op de asfaltweg van Ranzi terug naar Pietra Ligure, zult u een andere gelegenheid krijgen om te genieten van het hemelse landschap.

Finale Ligure - Le Manie

Afstand: 15 km
Moeilijkheidsgraad: rood (moeilijk)

De hoogvlakte van Le Manie is de thuisbasis van de beroemde 24 - uurs MTB race. Naast een spannende rit, biedt Le Manie een spectaculair uitzicht op de kust aan de voorzijde van Finale Ligure en Varigotti.
U start op de Via Calvisio in Finale Ligure. De eerste 2 km zijn vlak en dienen als een warming-up. Vervolgens splitst de weg zich af tot Verzi.

Niet veel verder zal u voorbij Rocco di Corno fietsen, een van de meest bekende bergbeklim kliffen in Finale. Dit wordt gevolgd door een lichte klim naar Arma, wat een uitdagend deel is. U zult daarna een onverharde weg bereiken, die het start- en eindpunt van de 24 - uurs MTB race is.
Nu is het tijd voor het spannende deel van de route: de afdaling. Boven de kliffen van Varogotti, zult u het bos in gaan.

Mountainbiking Tour in FInale Ligure, Liguria

Hoe steiler de afdaling wordt, hoe gevaarlijker het is. Aangezien sommige delen niet goed te bereiden zijn, kunt u er de voorkeur aan geven om uw fiets te duwen - afhankelijk van uw niveau. Na een tijdje veranderd het pad in een stenen pad, dat leidt naar Varigotti. In dit gedeelte kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op zee. Het laatste stuk terug naar Finale Ligure, loopt langs de kust.

Beleef deze spannende tocht met een prachtig uitzicht en een uitdagend laatste deel en sluit uw reis af met een heerlijke espresso of cappuccino in Finale Ligure!

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.