Bekijk aan Diano Marina van mountainbiken tour

Mountainbike tours Imperia

MTB Tours in de provincie Imperia

Een man rijdt op een mountainbike in Diano Marina

Imperia - Diano Marina

Afstand: onbekend
Moeilijkheidsgraad: groen (eenvoudig)

Wees er zeker van dat u de MTB track in Diano Marina niet mist! De route is een echte insider trip en bied de mountainbike fans een actief alternatief voor de strand vakantie. Dicht bij de zee, kunt u op spannende paden mountainbiken en genieten van het schitterende gevarieerde landschap van Ligurië.

De route naar het beginpunt van de tour:

Als u uit de richting van Genua/Nizza komt, neemt u dan de afrit San Bartolomeo al Mare en rijdt richting Diano Marina. Volg de kustweg Via Aurelia naar Imperia en sla rechts af bij het bord “Oasi Park” (Via Angiolo Silvio Novaro). Volg de weg parallel aan de treinrails, totdat u een stopbord bereikt. Hier moet u links afslaan richting Oasi Park / Begraafplaats. Parkeer hier. De weg aan de linkerkant, “Strada ai Gorleri”, brengt u naar de mountainbike tour (het kamp is aan de linker kant). Dit is het beginpunt van de tour. ai Gorleri”, takes you to the mountain bike tour (the camp site is on the left). This is were the tour starts.

Wilt u nare verrassingen voorkomen, dan kunt u de huidige toestand van de weg en elke geblokkeerde passages als gevolg van zware regen of lawines met de Polistrada in Limone controleren. Het komt nogal vaak voor dat een deel van de route wordt geblokeerd doordat er ‘s nachts keien op de weg vallen. Ook kunnen er blokkades zijn van de autoriteiten.

De route is niet beperkt voor gebruik door alleen fietsers, u kunt hier ook genieten van het uitzicht met de auto of motor.

Mountainbike tour in Diano Marina

Bent u klaar voor deze spannende tocht? Wilt u het zelfstandig verkennen? Dan heeft u geen tijd te verliezen! Zoek een fiets- partner om deze ervaring met u delen. Zelfs voor beproefde fietsers met een schat aan ervaring, is het een goed idee om op zijn minst als een duo te fietsen, want deze tour vraagt echt om een ​​hoog vaardigheidsniveau. Toch is deze weg een droom voor elke vastberade wielertoerist. Houdt in uw achterhoofd, dat er nauwelijks restaurants of dienst gebieden langs deze route zijn. U moet daarom goed plannen en zelf dingen voor onderweg meenemen.

Geniet van de onvergetelijke dagtocht aan de Ligurische Grens Ridge Road en laat u betoveren door het unieke karakter van het landschap!

Imperia - Ligurische Grens Ridge Road

Afstand: 63 km
Moeilijkheidsgraad: rood (moeilijk)

Bent u op zoek naar een spannende bergtocht? Mis dan niet de Ligurische Grens Ridge Road en geniet van de sfeer van deze unieke route. De Ligurische Border Ridge Road volgt de Italiaanse - Franse grens op een hoogte van maximaal 2000 meter. Het uitzicht op deze tour is adembenemend. De 63 km lange rit begint in Colla Melosa en leidt naar Colle di Tenda. 

Mountainbiketocht in Imperia Via Cresta, Liguria

Terwijl de weg helemaal geasfalteerd is, varieert de aandoening wel. Dit is waarom u langs een aantal bouwplaatsen zal komen. Echter, deze kunt u gemakkelijk passeren. Er zijn ook verschillende delen van de rit die door het bos gaan.

Mountainbike tour in Imperia, Liguria (Via Cresta)

Het grootste deel van dit wegennet werd gebouwd tussen 1880 en 1940 en diende als een militaire toevoer weg voor de hoge forten tijdens de wereldoorlogen. De Border Ridge Road kruist eenzame gebieden en raakt 12 bergtoppen aan waar u naar omhoog kunt rijden.

De zuidelijke kant van de Colle di Tenda biedt een opmerkelijke introductie tot de spectaculaire Ridge Road en mag niet worden gemist. De haarspeldbochten, die dicht op elkaar zitten, behoren tot de meest indrukwekkende wegen in de hele Alpen. Aan de voet van de Tende Pass, vind u de militaire stad van Tende en deze is zeker een bezoek waard, ook al hoort het nu bij Frankrijk.

Aan het einde van deze route, kunt u in de verte al een deel zien van de Colle di Tende. Een oud massief fort, het Fort Centrale, is de kers op de taart. Het dateert uit de oorlogtijden van het jaar 1880.

Het beste is om deze tour in de vroege ochtend te starten - de lucht is dan erg mooi en schoon en het licht is perfect voor het nemen van foto's. Zelfs als de wegen leeg zijn, raden wij u aan deze route niet om te zetten in een race. Een gematigd tempo en respect voor de natuur zijn nog steeds de universele wet. Immers, het is bedoeld om van de natuur te genieten en om er tijd in door te brengen.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.