Strand in de provincie La Spezia, Ligurië

Stranden in de provincie La Spezia

La Spezia ligt tussen Toscane en de provincie Genua aan een gedeelte van de kust dat Levante is genaamd.

De kustlijn wordt vooral gekenmerkt door een rotsachtige kust met steile kliffen en om deze reden zijn er minder toeristische baaien aan die kant. Met fantastische panorama’s kunt u de zon zien onder gaan over de zee, een contrast met de westelijke kant van de kust van Ligurië.

Deiva Marina

Het kiezel- en zandstrand is meer dan 600 meter lang met goed uitgeruste Lido’s. De zee is erg helder en de gedeeltelijk onaangetaste secties van de kust belonen duikers met interessante duiklessen in ongelooflijk diep water, vanwege de steile kust. Weg van de bewoonde wereld, zullen bezoekers kleine verscholen baaien vinden onder de kliffen langs de ruige kust. Dit gedeelte van de kust werd herhaaldelijk de Bandiera Blue toegekend, wat betekent dat het water erg schoon is. Deiva Marina is ook een welbekende plaats om te vissen.

Adressen van de lido’s:  Corallo - Via Fornaci, 23; Riviera - Via Fornaci;  Arcobaleno - Lungomare Colombo; Lido - Lungomare Colombo; Stella - Lungomare Colombo     

Duikcentrum: Centro Immersioni Deiva Marina, Via Ghiglielmone, 139

Zeezicht vanaf Bonassola in Ligurië

Bonassola

Het strand in Bonassola wordt gekenmerkt door donker zand en kiezel en veel kleurrijke vissersboten. Aangezien het dorp is gelegen aan de rand van Cinque Terre, is het erg geschikt voor wie graag tochten maakt en voor families met kleine kinderen. Een rots die boven de zee uitsteekt is erg populair onder grotere kinderen die het gebruiken om hun moed te bewijzen door het water in te springen. Bijna het hele strand is gratis.

Lido: Bagni San Giorgio Via F.illi Rezzano loc. arenile, Bonassola

Levanto

Levanto biedt veel verschillende soorten stranden, vanuit deze plaats vertrekken de boottochten naar Cinque Terre en Portofino. Langs de zogenaamde ‘A Preia’ promenade ligt het eerste strand van de baai dat geschikt is om te snorkelen. In het midden van de baai, net na de aanlegplaats voor vissersboten, vindt u het meest ondiepe water en zand voor de kinderen. Het is hier dan de meeste zwemfaciliteiten zijn te vinden. Onder het oude treinstation, tussen twee pilaren, vindt u het publieke deel van het strand en na de Rivier Ghiararo zijn er nog drie andere zwemfaciliteiten.

Strand in Levanto, Ligurie

Voor wie graag alleen op pad gaat, kan langs de kust fietsen over het fietspad totdat u het juiste rotsstrand, helemaal voor u alleen, vindt.

Monterosso al Mare

U vindt hier het grootste en ook meest toeristische zandstrand in heel Cinque Terre. U kunt hier in juli en augustus het best met de trein naartoe komen, want parkeerplaatsen zijn moeilijk te vinden. U kunt in deze plaats zelfs boten huren, surfplanken en catamarans. Vanuit de trein komt u direct op het Lungomare Fegina strand, waar u zowel zand als kiezels vindt. Daarna kunt u op een rots gaan liggen of verder wandelen richting de haven waarnaast u weer een zandstrand vindt met fijner zand.

De lido’s kunnen worden gevonden in Via Fegina en Via Corone.

Strand in Monterosso al Mare, Cinque Terre

Vernazza

Er zijn maar twee stranden in Vernazza, een aan de voet van de stad en de ander dat alleen kan worden bereikt door de grotto niet ver van het dorp. Stranden zijn hier kiezels en rots, parkeerplaatsen zijn schaars en daarom is het beter de auto in La Spezia te laten staan en hiernaartoe te komen met de trein of de boot.

Strand in Vernazza, Ligurie

Corniglia

Bijzonderheid: Sentiero Azzurro

Het beroemde ‘Guvano’ strand ligt tussen Corniglia en Vernazza. Dit strand kan worden bereikt via de betaalde Sentiero Azzurro (ongeveer een uur te voet) of via Corniglia door een oude voormalige spoortunnel, een route die ongeveer 15 minuten is en er moet ook een bedrag worden betaald aan het einde van de tunnel. Er is ook een ander strand onder Corniglia en naast het treinstation, of bij Marina di Corniglia, toegankelijk via stenen trappen vanaf het centrum van de stad richting Vernazza.

Manarola

Manarola zelf ligt op een rots direct aan de zee. Vanaf het treinstation brengt de weg u richting de haven en hier kunt u de zee inspringen om te zwemmen of u kunt vanuit hier doorlopen en de borden richting het kerkhof (Cimitero) volgen. Na 3 kilometer bereikt u het strand van Corniglia.

De Via dell’Amore, die langs de kust loopt naar Riomaggiore is erg aan te raden voor fietsers.

Woningen voor uw vakantie aan zee

Riomaggiore

Een populaire aanlegplaats voor jachten: in het bijzonder tussen Scoglio, Grimaldo en Scoglio Montonaio.

Het strand ligt aan de oostelijke kant aan het einde van het dorp. U kunt hier makkelijk komen wanneer u door de tunnel gaat bij het treinstation en dan verder de heuvel af richting de haven. Bij de haven, neemt u de volgende afslag naar rechts. Het is de enige weg hier. Wanneer u dan nog een paar meter doorloopt, dan komt u bij een steen- en zandstrand. Er is een douche op het strand. Maar het strand kan erg onvriendelijk en gevaarlijk worden bij de turbulente zee en rotsen die worden blootgelegd.

Het Canneto Strand kan worden gevonden tussen Punta Castagno en Punta Castagna. Het strand kan alleen via het water worden bereikt en watervallen met zoetwater vormen een natuurlijke douche.

Portovenere

Met hulp van een hovercraft kunt u makkelijk bij het Palmaria eiland komen en van verschillende stranden genieten zoals Spiaggia Palamaria, Spiaggia del Secco en Spiaggia Cala Fornace di Portovenere. Ten oosten van het eiland is het Spiaggia dei Gabbiani Strand een uit duizenden. Er zijn steen- en rotsstranden die regelmatig onder invloed staan van laag zeewaterniveau.

Strand in Portovenere, Ligurie

La Spezia

De rest van de stranden zijn gelegen aan de oostelijke kant van San Terenzo. Er zijn bijvoorbeeld: Baia Blue in Lerici en langs de Via S. Biaggini weg in Tellaro. Ook zijn er verschillende stranden ten westen vlakbij Portovenere.

Lerici

Er zijn ook verschillende stranden in San Terenzo. De Baia Blue of het Lido di Lerici en het Venere Azzurra zijn hier te vinden. De stranden kunnen worden bereikt als u de Via S Biaggini volgt voor ongeveer 1 kilometer. Drie andere stranden kunt u vinden als u langs de kust gaat achter het kasteel. Honden zijn alleen toegestaan buiten het seizoen.

Strand in Lerici, Ligurie

Tellaro

Er is een verhoogd platform bij de zee vlakbij Marina di Tellaro in Tellaro. U kunt hier uitrusten op de rotsen en ook gaan zwemmen. Maar u moet uitkijken voor de zeilboten. Op andere plaatsen in de zee voor Tellaro is het water diep, maar kristalhelder.

U kunt rust en vrede vinden bij de San Giorgio kerk langs de kliffen om te zonnebaden. Als u voorbij de San Giorgio kerk gaat langs de klif op de rots dan zult u verborgen plekken vinden om te zonnebaden. Een wandeling van Tellaro richting Fiascherino zal u bij twee kleine aantrekkelijke baaien brengen met grof zand en deze zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Als u buiten het dorp bent, direct naar het Hotel Il Nido, dan kunt u de trappen naar beneden nemen om bij het eerste strand te komen. U kunt hier ook het water ingaan met de kinderen, want het is ondiep. Het duurt nogal lang voordat de zon bij deze plaats komt, maar u kunt hier prachtige zonsondergangen zien. Er zijn twee privé stranden in Fiascherino die kunnen worden bereikt via de geasfalteerde weg naar Lerici.

Last minute aanbiedingen in Ligurië

Punta Corvo

De mooie baai onder Montemarcello kan worden bereikt via de weg (er zijn richtingsaanwijzingsborden) die eerst langs huizen gaat, dan langs bomen en struiken. De weg loopt verder de heuvel op en is ongeveer 700 meter lang. De tocht de heuvel op, is ongeveer 30 minuten. Hou er rekening mee dat deze weg nogal steil is met veel treden. De boten vanuit Bocca di Magra, Lerici en Tellaro stoppen bij de baai in de zomer.

De honderd stranden van de provincie La Spezia

Bent u op vakantie met uw huisdier? Kom meer te weten over de honderd stranden in de La Spezia provincie en wat zij te bieden hebben.

De honderd stranden van de provincie La Spezia

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.