Mening van Mendatica in Ligurië

Valle Arroscia in Ligurie

De Arroscia vallei reikt van Arnasco (achter Albenga) door Pieve di Teco helemaal naar Piemont

De vallei is beter bekend om zijn goud-gele Pigato witte wijn, waarvan de druiven afkomstig zijn uit een voormalige Genuese kolonie aan de Egeïsche zee, gelegen in wat vandaag bekend staat als Griekenland. Ze werden hier voor het eerst gekweekt in 1830 door pater Francesco Gagliolo. Echter, het duurde 120 jaar totdat de wijn werd verhandeld. Andere regionale zijn olijfolie, perziken, knoflook en kastanjes.

Kerk San Lorenzo Acquatico in Ligurië

Mooie kerken en stenen beelden

In de Arroscia Vallei zijn er vele kleine steden waar er tal van attracties en kerken te zien zijn, zoals de prachtige kerk van San Lorenzo in Muzio. Andere aanbevelingen zijn de kunst tentoonstelling "Ik megaliti del terzo millennio" door Rainer Kriester uit 1982 - een soort openluchtmuseum in de buurt van Vendone. Hier vindt u 4 meter hoge blokken steen die een ster vormen. Daarnaast is er een prachtig uitzicht van de vallei helemaal naar beneden naar de zee.

Bezoek de watervallen van Arroscia

Als u de bochtige straten van de Arroscia Vallei wilt verkennen in iets anders dan een auto, raden we u aan om dit te doen met een mountainbike of een motor en dus echt de ongerepte natuur van de vallei te ervaren. Het is ook perfect voor wandelaars, met vele wandelpaden, waaronder een schilderachtige tocht naar de Cascante (waterval) in Mendatica

Een kleine tip: Als u graag de Arroscia vallei wilt verkennen in een heen-en terugreis, bezoek dan eerst Pieve di Teco (richting Turino) en ga daarna richting Mendatica. Volg daarna de weg naar Cosio di Arroscia en vervolgens naar Armo.

Cascate dell'Arroscia in Ligurië

Als u op dan op de terugweg richting Albenga via Vendone en Arnasco gaat, komt u langs prachtige panoramische uitzichten over de groene bossen helemaal tot aan de zee.

Stenen sculpturen in Arroscia Valley

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.