Waterval Cascate dell'Arroscia van Mendatica in LiguriëEen mening over Mendatica stad in LiguriëEen brug in Mendatica is een toeristische attractieEen romantische straat in MendaticaPiazza in Mendatica, Ligurië

Mendatica

Imperia

Een mooi dorp op de Monte Fronte

U kunt vanuit hier fantastische bergwandeltochten maken en de vele waterbronnen bezoeken die in de buurt gelegen zijn

U kunt het oude muilezelpad volgen naar het afgelegen Santa Margherita sanctuarium, dat interessant is vanwege de mooie zestiende-eeuwse frescoÂ’s door onbekende kunstenaars en de boog in de portiek met steenhouwwerk. Vanuit hier kunt u het pad verder naar boven volgen naar het oude plattelandscentrum Poilarocca. Onderweg kunt u de charmante Arroscia waterval zien, die u ook kunt bereiken vanaf de Ligurische Alta Via.

Naast wandelen, zijn er veel sporten mogelijk die in de buitenlucht beoefend kunnen worden zoals mountainbiken, bergbeklimmen, skiën op de pistes van Monesi en deltavliegen van de hoogtes van de San Bernardo, in het hart van de Ligurische Alpen. ‘Streppa e caccia làÂ’ is de ingewikkelde naam voor een lokaal gerecht, dat gemaakt wordt met gebroken pasta en zoute ricotta of pesto.

Mendatica is beroemd om de ‘cucina bianca’. Een festival wordt hier gehouden op elke derde zaterdag in augustus en tijdens deze gelegenheid worden voornamelijk de specialiteiten uit de dagen van de schapenhoeders opgediend.

De recepten zijn veelal gebaseerd op zetmeelrijk eten, melkproducten, aardappels, groene groente en andere ingrediënten die makkelijk te vinden waren.

Mendatica, wat ‘breng waterÂ’ betekent, staat bekend als de ‘Toren van de Arroscia ValleiÂ’. Gelegen op de helling van Monte Fronté (2152 meter) op een hoogte van tussen de 700 en 1700 meter. Vanaf de top lopen veel riviertjes naar beneden door kastanje-, dennen-, berken en lariksbomen onder middeleeuwse bruggen door (in Roscia, Gruppin, Tana, Muneghe en Raigà) naar de oude stenen fonteinen in de stad.

Het werd gesticht door vluchtelingen uit Albenga na de vernietiging door de Longobarden in 644 AD. Later werd het ook een toevluchtsoord voor inwoners van de kust tijdens de aanvallen van de Saracenen. Rond het jaar 1000 werd het een keizerlijk leengoed en viel het in handen van Genua in 1385. De Santi Nazario e Celso parochiekerk is oorspronkelijk Romaans, maar werd in de achttiende eeuw herbouwd als een grandioze barokke basiliek. U kunt binnen de gewelven met frescoÂ’s en een Madonna van Maragliano bewonderen. Alleen de klokkentoren is overgebleven van het originele gebouw. De Madonna dei Colombi kerk is een barokke reconstructie nadat het originele gebouw werd verwoest in een de aardbeving van 1886.

Mendatica is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rondom Mendatica, bijvoorbeeld San Bernardo (6,7 kilometer), Cosio di Arroscia (4,9 kilometer) en Montegrosso Pian Latte (3,3 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Imperia Est en dan slaat u rechtsaf voor de SS28 richting Torino. U volgt deze weg tot Pieve di Teco, dan linksaf voor de SP3 richting Mendatica.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Mendatica

Deltaplaning in Imperia > Mendatica

Alpi della Riviera/Gandolfo Walter

Deltaplaning in Imperia > Mendatica


Telefoonnummer: 0183 328724

Adres: Strada Provinciale 2

> Deltaplaning Alpi della Riviera/Gandolfo Walter

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01