San Biagio della Cima

Imperia

Deze stad is beroemd om een van de beste wijnen in de regio

Maak een wandeling door de middeleeuwse straatjes of kijk gewoon rond in de natuurlijke omgeving en de wijngaarden

De stad staat bekend om zijn productie van de superieure Rossesse wijn, die perfect samengaat met de ‘Canestrelli’ koekjes die hier in de zomer, tijdens het festival van de patroonheilige San Sinforiano, worden gemaakt. Vanuit San Biagio della Cima kunt u een aantal interessante excursies maken naar de omliggende hooglanden, waar u kunt genieten van onvergetelijke vergezichten over de Ligurische Alpen en de zee. Monte Croce en Monte Bellavista bieden een aantal wandelingen die niet te veel vergen, maar erg interessant zijn wat natuur betreft.

Dit landelijke stadje is gelegen tussen de wijngaarden, olijfgaarden en de velden met gecultiveerde rozen, typisch voor de Crosia Vallei. Het ligt op een panoramische locatie, op een richel die van de Nervia Vallei richting het oosten tot aan San Remo loopt. Het heeft zijn naam te danken aan de zandstenen Monte Santa Croce die de stad overziet, met op de top de ruïnes van een oude kapel gewijd aan San Biagio.

Het behoorde toe aan de Ventimiglia aristocratie tot 1686, toen het zich losmaakte om samen met andere omliggende stadjes de ‘Vrije gemeenschap van de Acht Localiteiten’ te vormen. De Santi Sebastiano e Fabiano parochiekerk ligt op een charmant klein pleintje. Het is gebouwd in een elliptische vorm en dateert uit 1777. U kunt er een achttiende-eeuwse processiekist vinden met St. Sebastiaan.

San Biaggio della Cima is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Het ligt op 2,8 kilometer afstand van Soldano, 4,5 kilometer van Camporosso en 8,7 kilometer van Vallebona vandaan. Vanaf de snelweg vanuit de richting Genua, neemt u de afslag richting Bordighera en dan volgt u de Via Romana SP59 voor ongeveer 10 kilometer waarna u in San Biagio della Cima komt.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in San Biagio della Cima

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01