Type of accommodation

More options

Soldano in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de schitterende stad Soldano tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Soldano

Soldano

Soldano

Imperia

Een mooi, rustig dorp op de oevers van de Rivier Verbone

Met zijn middeleeuwse straatjes en oude kerken moet u gewoon tijd doorbrengen in deze plaats

Reistips

Reistips

In de achttiende eeuw werd de huidige San Giovanni Battista parochiekerk gebouwd ter vervanging van een oude kerk die aan dezelfde heilige was gewijd, maar was verlaten en later tot accommodatie was omgebouwd. Binnen vindt u een mooie polyptiek van Sint Johannes de Doper in het centrale paneel met Sint Johannes de Evangelist en Sint Antonius op de zijpanelen. Hierboven zijn een paneel met de Maagd met Kind met Sint Caterina en Sint Lucia op de zijpanelen. Het is niet zeker wie de kunstenaar is, sommigen denken dat het Andrea Della Cella was, terwijl anderen het aan Francesco Brea toeschrijven. De San Giovanni Evangelista kerk, die buiten de stadsmuren ligt, werd gebouwd als een oratorium en onderging verschillende uitbreidingen in de achttiende eeuw. De San Mauro kerk dateert waarschijnlijk uit de vijftiende eeuw. De Madonna del Carmelo kerk in het Oria district is een bezoek waard.

Als u de stad verlaat via de Fularvin weg, dan komt u in Dolcedo en San Biagio della Cima. Er zijn een aantal leuke en makkelijke excursies naar de lage toppen van Monte Rebuffao en Monte Bellavista. De plaatselijke sportfaciliteiten zijn onder andere tennisbanen, voetbal-, basketbal- en volleybalvelden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Deze kleine gemeente in de Crosia Vallei ligt aan de weg naar Perinaldo. Het was voor een aantal eeuwen afhankelijk van Ventimiglia en het is historisch verbonden met het nabijgelegen Bordighera. Soldano is een van de steden die de ‘Gemeenschap van de acht lokaliteiten’ vormde in 1686. Op de omringende heuvels, met sparren en Mediterraan maquis, worden olijven en druiven geteeld. In dit gebied wordt ook de superieure Rossese wijn geproduceerd, waaraan een lokaal festival is gewijd op 16 juli. Bloemen worden hier ook gecultiveerd zoals rozen, mimosa en brem.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Soldano is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Het ligt op 1,3 kilometer afstand van Localita Oria, 14,3 kilometer van Seborga en 4,9 kilometer van Sant Antambrogio della Cima. Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag Bordighera en dan volgt u de Via Romana SP59 voor 12 kilometer, tot aan Soldano.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46