Type of accommodation

More options

Vallebona in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van de zonnige panoramische ligging van de stad Vallebona in Ligurië, Italië.

Vallebona

Vallebona

Imperia

Een middeleeuws dorp met uitzicht over zee

Kom en geniet van het uitzicht over de omringende omgeving en bezoek ook de oude kerk uit de 13de eeuw

Reistips

Reistips

De stad zelf kunt u bereiken door een poort met een boog. Het heeft de typische middeleeuwse verdedigingsstructuur behouden met stenen huizen, smalle steegjes en overdekte passages. U kunt nog steeds de ruïnes zien van de zestiende-eeuwse vestigingswerken. De San Lorenzo parochiekerk werd gebouwd in de tiende eeuw op de plaats van een vroegere kerk. Het heeft de dertiende-eeuwse klokkentoren en het laatgotische stenen portaal (1478) behouden. De gevel werd gerestaureerd in 1841 en binnen vindt u een vijftiende-eeuws kruisbeeld en een zestiende-eeuwse polyptiek.

In vroegere tijden werd er een tragedie opgevoerd op Goede Vrijdag, een heilige voorstelling die gebaseerd was op zeventiende-eeuwse teksten. De lokale producten in Vallebona zijn de superieure Rossesse wijn, olijfolie, bloemen en oranjebloesem die wordt gedestilleerd tot een essentiële olie, een activiteit die ooit erg belangrijk was in de vallei. Typische lokale specialiteit is konijn ‘alla vallebonencaÂ’. De stad is een vertrekpunt voor een aantal excursies, zoals naar Boschetto, Caster Gabbiani en Negi (524 meter).

Geschiedenis

Geschiedenis

De stad Vallebona is gelegen op een zonnige panoramische locatie in het achterland van Bordighera, waar verschillende wegen kruisen langs de richel. Vallebona maakte zichzelf los van Ventimiglia en vormde samen met andere steden in het gebied de vrije republiek van de acht lokaliteiten.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vallebona is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen in de buurt van Vallebona, zoals: Sasso di Bordighera (6,1 kilometer), Vallecrosia Alta (10,3 kilometer) en San Biago della Cima (5,1 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Bordighera en volg daarna de SS1 richting Ventimiglia totdat u bij de splitsing komt met de SP59. Volg deze weg totdat u in San Biago della Cima bent.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46