Type of accommodation

More options

Pontedassio

Bestagno

Bestagno

Pontedassio, Imperia

Ligt in de heuvels van de Impero vallei

Kijkt uit over Imperia en was ooit een belangrijk verdedigingspunt

Reistips

Reistips

Castello di Bestagno: van dit bouwwerk zijn slechts een paar ruïnes en een toren overgebleven. Het werd in het verleden gebruikt om een betere controle te hebben over de omringende regio’s.

Chiesa Parrochiale dei Santi Michele e Sebastiano. Goed onderhouden uit de 17de eeuw

Cappella Natta, een kleine plattelandskerk in Byzantijnse stijl aan de weg naar Pontedassio.

Geschiedenis

Geschiedenis

Bestagno was tijdens de middeleeuwse renaissance een belangrijke positie voor de controle over de omgeving door de bestuurders in die tijd door de geïsoleerde locatie en goed uitzicht over de vallei. Het is om dezelfde reden dat het gebied hier, samen met dat van Oneglia en andere nabijgelegen steden die ver in het westen van Ligurië liggen, vaak werd aangevallen door omringende machten. Deze waren onder andere de republiek van Genua, de Markies van Monferrato, het koninkrijk Savoye en het naburige Frankrijk. Bestagno was tot 1928 een onafhankelijke gemeente en daarna werd het ingelijfd bij de gemeente Pontedassio.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Bestagno is een dorp dat bij de gemeente Pontedassio hoort in de provincie Imperia. Het is gelegen in de heuvels van de Impero vallei en omgeven met olijfbomen die hier in terrassen worden geplant en goed worden verzorgd. U kunt Bestagno bereiken vanuit Imperia via de SS28 door de Impero rivier over te steken in Pontedassio.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46