Type of accommodation

More options

Diano San Pietro

Diano Borello

Diano Borello

Diano San Pietro, Imperia

Met voormalige ezelpaden gehuld in historie en traditie

Borello’s geschiedenis gaat terug tot de twaalfde eeuw

Reistips

Reistips

Chiesa Parrocchiale di San Michele

Borello is een traditioneel Ligurisch dorp, verbonden met de andere dorpen in de omgeving via oude ezelpaden.

De begraafplaats bij de San Rocco kerk, gelegen in het lagere deel van het dorp, dateert uit het midden van de zeventiende eeuw en werd gebouwd door de dorpelingen als een vervulling van een belofte na de uitbraak van de plaag in 1656-1657. Voor de gevel is een portiek met 10 kolommen in Korinthische stijl.

De middeleeuwse brug della Madonnetta verbindt Diano Borello en Diano Roncagli in de vallei boven de San Pietro rivier en er hier is ook een schrijn met een marmeren Madonnabeeld (Mater Misericordiae – Moeder van vergeving) aan het einde van de brug.

Borello heeft gewoonlijk met kerstmis een levende kerststal in het Oratorio van San Rocco, tijdens deze periode gaan de inwoners gekleed in traditionele gewaden en er zijn oude ambachten van kunst en handwerk te zien; het laatstgeboren kind in de gemeente is Jezus in de kribbe. 

Geschiedenis

Geschiedenis

Diano Borello maakt deel uit van de gemeente Diano Arentino; de plaats werd voor het eerst genoemd in de statuten van Castrum Diani rond 1363 als ‘Villa’.

In de twaalfde eeuw maakten de gehuchten ‘Chiesa’ ("a JèÅ�a"), "Macary" ("i Macàri"), "Villa" ("i Virjìli"), "Ciappai", "Poggio" ("u Poggiu"), "Villatalla", "Roncagli" ("Runcài") en "Borganzo" ("Burgànsu") deel uit van de parochiale gemeente San Michele.

Diano Borello maakt deel uit van de onafhankelijke gemeente Diano Arentino, die in 1923 als een nieuwe gemeente werd gesticht.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Borello ligt achter Diano Castello, 1 kilometer voor Diano Arentino, wanneer u vanuit de kustplaats Diano Marina komt, vanaf de SP37 en de bergen in. Het is 14 kilometer naar Imperia, de provinciale hoofdstad.

© 2000 - 2020 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46