Type of accommodation

More options

Cesio in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de kleine stad Cesio tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Cesio

Cesio

Cesio

Imperia

Een historisch dorp in harmonie met de natuur

De inwoners van het dorp laten hun historische muren en landbouwactiviteiten zien

Reistips

Reistips

De St. Lucia parochiekerk is centraal gelegen in het historische centrum van het dorp. Het werd gebouwd in Laat-Barokke stijl en er zijn schilderijen en kunstwerken te vinden uit de 16de en 17de eeuw.

Verder is er een oratorium van Johannes de Doper in het historische centrum van het dorp en de St. Benedictus kerk met zijn klokkentoren is hier ook te vinden.

Op iedere hoek van het dorp kunt u de oude historische muren bewonderen, u kunt wandelen door de historische straatjes en de lokale gebouwen die typisch zijn voor deze regio bekijken. Daarnaast laten de inwoners van het dorp graag hun landbouwactiviteiten zien die beroemd zijn ver buiten deze regio.

Voor wie van sport houdt, is Cesio ook een ideale vakantiebestemming. Naast uitgebreide wandelmogelijkheden, zijn er ook paden voor bergwandelen en mountainbiken.

De vele natuurgebieden zijn ideaal om tijd door te brengen en zij laten een typisch Italiaans landschap zien.

Geschiedenis

Geschiedenis

Cesio wordt voor het eerst genoemd in documenten uit de 12de eeuw. De regio rond Cesio behoorde ooit toe aan de diocese van de bisschop van Albenga.

In de 13de eeuw werd het dorp een graafschap van de Graaf van Ventimiglia die een aantal kastelen en verdedigingswerken bouwde op de heuvels in dit gebied. Deze waren bedoeld als uitkijktorens en verdedigingswerken.

Cesio was een van de stichters van de Pieve di Teco in 1233. In 1301 werd het dorp verkocht aan Frederico Doria voor 1600 pond.

Doria’s heerschappij duurde tot 1576, waarna Cesio overging naar de Hertog Emmanuele Filberto en werd het opgenomen in zijn hertogdom. Bloedige veldslagen werden hier gevochten tijdens de Napoleontische oorlogen in Italië, bijvoorbeeld rond 1800, toen Oostenrijk en Frankrijk vochten voor de regio rond Cesio. Cesio werd opgenomen in het Italiaanse koninkrijk en van 1973 tot 2011 was Cesio onderdeel van de berggemeente Olive en Valle Arroscia.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Cesio maakt deel uit van de gemeente Colle di San Bartolomeo en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Cesio zoals: Caravonica (7,3 kilometer), Costa (9,9 kilometer) en Siglioli (8,1 kilometer). Vanuit de snelweg neemt u de afslag richting Imperia Est, dan slaat u rechtsaf richting de SS28, u volgt deze weg voorbij Pontedassio en Caravonica en dan komt u in Cesio aan.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46