Type of accommodation

More options

Castellaro in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Spendeer een dag in de beroemde golfclub Castellaro tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Castellaro

Castellaro

Imperia

Een mooie plaats met een middeleeuwse oorsprong en veel oude muren

De ruïnes van het oude kasteel met de verdedigingstoren zijn de moeite van een bezoek waard

Reistips

Reistips

Het oude dorp Castellaro ligt in de provincie Imperia. Het is niet ver van San Remo, op een korte afstand boven Arma di Taggia. Verder ligt dit Noord-Italiaanse dorp op maar 20 kilometer afstand van de provinciehoofdstad Imperia. De locatie is daarom perfect voor een vakantie in een vakantiehuis in dit mooie Ligurische dorp, en tegelijkertijd kunt u ook andere levendige kustplaatsen bezoeken. Ook kunt u tochten maken met de mountainbike, gaan wandelen of bergwandelen door het mooie landschap of richting de kust rijden met zijn vele mooie stranden om te gaan zwemmen in de zee. Wie van watersport houdt, zal ook hier waar voor zijn geld krijgen. Castellaro staat ook erg bekend bij golfers. De uitgestrekte golfbaan ligt mooi tussen de natuurlijke heuvels en biedt een goed uitzicht over de pittoreske omgeving.

De kerken San Pietro en Assunta werden gebouwd op de ruïnes van het kasteel. De kerk San Pietro in Vincoli werd tussen 1619 en 1634 gebouwd en bevat een aantal kunstwerken. Het hoofdaltaar en de marmeren tabernakel zijn bijvoorbeeld het werk van de gevierde Genuaanse beeldhouwer Gaggini. Van de acht kleinere altaren zijn de altaren gewijd aan Sant Antonio Abata, San Pauolo Eemetia en Crocifisso met name de moeite waard.

De kerk beschikt ook over mooie stucwerk en een houten kruis dat naar verluid over wonderbaarlijke krachten beschikt. Het houten hart van de Madonna Assunta in het gelijknamige oratorium is het werk van Maragliano.

Tijdens het festival ter ere van de Madonna del Carmine vinden er religieuze diensten plaats in het oude oratorioum. De oorsprong van het gebouw, dat candelabra en heilige objecten beschikt die stammen uit 1650, en een schilderij dat laat zien hoe Sant'Eligio een paard vangt.

Het magnifieke kasteel, met zijn twee torens die het Piazza Ruffini in het hart van stad domineren, is genoemd naar Monsignor Arnaldi, de aartsbisschop van Spoleto. In Castollaro worden wielerkoersen en motorraces georganiseerd. Absolute aanrader is 'Fugazzun' een merg- en groententaartje.

Wie zijn vakantie hier doorbrengt of er een paar dagen op bezoek is, dan moet u zeker Osteria della Braia bezoeken. Deze Osteria is gelegen direct op het Piazza Matteoti en u kunt hier van een heerlijke maaltijd genieten en goede wijnen uitproberen. Het Lampedusa restaurant is ook de moeite van een bezoek waard. De lokale specialiteiten die hier worden aangeboden zullen u verwennen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht over de vallei en de bergen rondom

Geschiedenis

Geschiedenis

De naam van deze oude stad verwijst naar 'catellari', de strategische plaatsen waarop de oude Ligurische forten bouwden.

Een van deze forten werd door de familie De Quandraginta omgebouwd door kasteel. Het dorp breidde zich als het ware uit om het kasteel. In 1472 kwam het kasteel in de handen van de familie Spinola en in de zeventiende eeuw was het eigendom van de familie Gentili. Zij hadden het kasteel als leengoed in gebruik tot de leengoederen werden opgeheven.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Castellaro is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn veel andere dorpen rond Castellaro zoals: Taggia (8,4 kilometer), Pompeiana (3,5 kilometer) en Boscomare (18,7 kilometer). U kunt Castellaro bereiken vanaf de snelweg via de afslag richting Arma di Taggia en dan rijdt u door via de Via Beglini totdat u de SS1 neemt richting Genua, daarna slaat u linksaf voor de SP51 en dan volgt u deze weg tot aan Castellaro.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46