Pompeiana

Imperia

Het hele jaar door een mild klimaat en heerlijk eten

In de naam van deze plaats die de nabijheid van de zee, aardbevingen en aanvallen vanuit de zee heeft getrotseerd, klinkt de Romaanse historie door

De vierkante toren in het dorp Barbarasa

Deze toren stamt waarschijnlijk uit de tijd van de originele Romaanse Fundus Pompeye en werd afgeleid van de rustieke aangrenzende gebouwen van het dichtbijgelegen Costa Balenae huis. Er zijn geen documenten die het bestaan van dat land bevestigen voor de elfde eeuw in het eerste millennium.

Permanente tentoonstelling van schilderijen, van 15 tot 30 juli.

In juli: Sagra degli spaghetti Alla marinara, Sagra dei muscoli, Sagra dei ravioli,

In augustus: Sagra dei totani, Sagra dei gnocchi

Pompeiana bestaat uit verschillende dorpen en de oude stadskernen liggen op korte afstand van elkaar. De nieuwere gebouwen geven deze stad een ononderbroken panorama, terwijl de meer geliefde en oudere districten verder van de stad liggen.

Van deze districten is er Conio is het oosten, Case Ssoprano, Barbarasa in het noorden en Belli en Furnu in het zuiden. In het westen ligt een wachttoren achter de toren van Panei die in de zestiende eeuw werd gebouwd als verdediging tegen aanvallen. Er is hier een ander dorp (Costa Panera), dat verlaten werd na de verwoestende aardbevingen aan de westelijke Riviera in 1831.

De stad ligt ten oosten van de Hochargentina vallei en ligt op ongeveer 36 kilometer van de hoofdstad Imperia.

In 1049 werd het dal dat werd gecreëerd door de nog steeds bestaande Santa Caterina Rivier die in het oosten van het land stroomt, de grens van het land dat Adelaide di Susa aan de Benedictijnse monniken van het Santo Stefano klooster in Genua gaf.

De stad Pompeiana ligt op ongeveer 2 kilometer van de Ligurische Zee, achter Riva Ligure en het is centraal gelegen op de zuidelijke hellingen van Monte Croce, een 600 meter hoge heuvel. Pompeiana’s gunstige locatie in het zuiden, de nabijheid van de zee en de heuvel op de achtergrond garandeert het hele jaar door een mild klimaat. Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Arma di Taggia en rij daarna in oostelijke richting tot u bij de kruising komt in Riva Ligure waar u de SP50 richting Pompeina neemt.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Pompeiana

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01