Type of accommodation

More options

Laigueglia in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de stad Laigueglia in Ligurië, Italië en wandel op de grote pleinen en door de smalle straatjes.

Laigueglia

Een prachtig uitzicht op een strand in Laigueglia Gezicht op een prachtige stad Laigueglia in Ligurië Een oude kerk in Laigueglia, Ligurië Een prachtig uitzicht op de huizen van Laigueglia Een mooie promenade van Laigueglia Een mooie mening van Laigueglia en de stranden Een toren direct aan de kust in Laigueglia Een promenade van Laigueglia Adembenemend uitzicht op een strand in Laigueglia

Laigueglia

Savona

Een geweldige kustplaats met pittoreske kleurrijke huisjes

De twee uitkijktorens van de San Matteo kerk zijn de van moeite een bezoek waard

Reistips

Reistips

Het zand op het strand is erg fijn en geschikt voor heliotherapie-behandelingen. Het zeewater is erg schoon en heeft de ‘Blauwe Europese Vlag’ toegekend gekregen. De heuvels lopen van een hoogte van 370 meter in Poggia Brea naar beneden naar een hoogte van 165 meter in Colla Micheri, waarna het verder afdaalt naar het nabijgelegen Andora.

De lokale keuken is bekend om zijn visspecialiteiten: de Capo Mele soep, ‘Novellame di ZerroÂ’ (een karakteristieke vis), Muggine poon viskuit en tonijnfilet. Er zijn ook typische zoete specialiteiten: ‘panzerottiÂ’ (pannekoekjes gevuld met jam), ‘marunsinÂ’ (knapperige amandelkoekjes), ‘papuetteÂ’ en ‘treieÂ’ (amandelspecialiteiten in de vorm van eendjes of poon). Giovanni Battista Libero Badarò, een dokter en patriot die naar Brazilië emigreerde en in 1830 tot de dood werd veroordeeld om zijn liberale ideeën, werd in Laigueglia geboren in 1799.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gelegen op een beschutte locatie tussen Alassio en Capo Mele, tussen de heuvels en de zee, is de oude stad Aquilia die werd gesticht in de Romeinse tijd. Het maakte zijn grootste ontwikkeling door vanaf de zeventiende eeuw, toen het door de koraalvisserij en handel over zee het centrum werd van een handelsnetwerk dat de hele Middelandse zee gebied besloeg, ondanks de constante dreiging van de Saracenen.

In de architectuur van de stad kan de behoefte aan handel en verdediging worden gezien, met grote pleinen die uitkijken over zee en de smalle kronkelende straatjes. Hier kunt u een bezoek brengen aan de indrukwekkende Barokke San Matteo kerk, met werken van Bernardo Strozzi en Giovanni De Ferrari, en de zestiende-eeuwse wachttoren, die bijna nog geheel intact is.

De invasies die ooit een nachtmerrie waren, zijn vandaag de dag een attractie. Elke zomer wordt de invasie van de Saracenen herdacht met een gekostumeerd festival dat eindigt met vuurwerk.

Moderne faciliteiten voor toeristen zijn gebouwd in het oude vissersdorp, zonder dat het af heeft gedaan aan het karakter. Het heeft ook nieuw leven geblazen in de stad nadat de handel over zee afnam. De faciliteiten die hier aanwezig zijn, zijn compleet, gevarieerd en up-to-date.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Laigueglia is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorpen in de buurt van Laigueglia zoals Alassio (4,6 kilometer), Marina di Andora (5,2 kilometer) en Moglio (7,3 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Andora en blijft u richting Andora rijden. Wanneer u bij de SS1 komt, slaat u linksaf en rijdt u langs de kust tot aan Laigueglia.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46