Gezicht op Genoa uit een mountainbiketocht

Mountainbike tours Genoa

Mountain Bike tours in de provincie Genua

Mountain Bike tours in Portofino

Naturpark Portofino - Circular tour

Afstand: 10 km
Moeilijkheidsgraad: groen ( eenvoudig)

Dit is de enige weg in het beschermde natuurgebied Portofino, waar fietsen is toegestaan​​. Het leidt door het ongeëvenaarde landschap van het Portofino schiereiland en zelfs beginners kunnen gemakkelijk deze route berijden. Het is een ontspannen tocht door het afwisselende achterland van Portofino en brengt u van Ruta (de voorstad van Camogli) naar Santa Margherita Ligure.

Het is een ontspannen tocht door het afwisselende achterland van Portofino en brengt u van Ruta (de voorstad van Camogli) naar Santa Margherita Ligure. De gehele lengte van de route wordt aangegeven met het MTB- teken (oranje driehoek met twee puntjes). Het beginpunt is de kerk in Ruta di Camogli. Je begint richting het zuiden, totdat u een aantal steile trappen bereikt die zijn gemarkeerd met de letters " FIE ".

Volg deze trappen totdat u na een paar kilometer langs een hotel komt. Een paar meter verder, zult u een afslag zien naar een kleine afgesloten weg. Volg deze weg bergop naar Pietre Strette en ga door tot Olmi. U zult de Valle dei Mulino oversteken, voordat u bij de Capelle delle Gave aankomt. Vanaf hier, kunt u terug naar Santa Margherita. Het pad voert langs idyllische kerken, kastelen en dorpjes. Tijdens deze ontspannende tocht kunt u echt genieten van het adembenemende landschap!

Genua - Via Acquedotto Val Noci

Afstand: onbekend

Moeilijkheidsgraad: groen (eenvoudig)

Deze tour neemt u mee door het heuvelachtige achterland van de havenstad Genoa langs de Via Acquedotto Val Noci. U zult de historische stadsmuren van Genoa tegenkomen en u zult veel romantische middeleeuwse kastelen passeren. Een plateau op de top biedt u een hemels uitzicht over de hele stad, waaronder de spectaculaire haven met zijn enorme cruiseschepen en indrukwekkende jachten.

De tocht begint bij het station "Campi" van de Ferrovia Genova Casella. U volgt de asfaltweg Via Forte Diamante tot het restaurant "La Baita del Diamante". Hier kunt u stoppen voor wat heerlijke versnaperingen.

Vanaf nu gaat het fiets-en wandelpad Via Acquedotto Val Noci richting de zee. Het grindpad brengt u langs de middeleeuwse kastelen Forte Diamante, Puin en Sperone. In de 18e eeuw, maakten deze kastelen deel uit van de grootste defensie in Europa!

Mountain biking tours in Liguria

Na een paar kilometer komt u aan bij het volgende service gebied: De Ostaia De Baracche. Hier kunt u stoppen voor een kleine pauze en al het indrukwekkende even laten bezinken.
Wanneer u weer verder gaat, zal u rechtstreeks in de Parco Urbano delle Mura fietsen, wat de thuisbasis is van talloze soorten vlinders. Volg vervolgens het parcours naar Via delle Baracche, totdat u de volgende asfaltweg (Via Mura del Castellaccio) weet te bereiken. Een spectaculair uitzicht op het kasteel " Forte Sperone" zal u tegemoet komen.

Dit is het enige kasteel dat ook bezoekers toelaat om binnen te komen. Het is daarom het overwegen waard een kleine omweg te maken om naar het kasteel te gaan. U bereikt het "Forte Sperone" door de Via del Peralto voor ongeveer 1 km te volgen. Echter, als u op de Via Mura del Castellaccio blijft, komt u uit bij het bergstation van de "Funicolare Genova Zecca Righi". Leun achterover en geniet van een adembenemend panorama van Genoa. De kabelbaan brengt u terug naar de oude stad in slechts een paar minuten.

Deze indrukwekkende tocht voert u langs de schitterende bezienswaardigheden van Genoa!

Alpicella - Monte Beigua

Afstand: 25 km

Moeilijkheidsgraad: rood (moeilijk)

Monte Beigua ligt ongeveer 15 km buiten de stad Savona en je zult dit meteen merken aan de vele antenne-installaties. De heldere hemel zal de mountainbiker belonen met een uitzicht tot aan het eiland Elba. De afdaling van Monte Beigua is een uitzonderlijke sensatie. Het uitgangspunt is de kruising tussen Le Faie en Alpicella. Vanaf hier kunt u genieten van een lichte afdaling richting Alpicella, waar u ook de laatste bar vind om nog wat te halen voordat u bergop gaat. Daarna leidt een goed aangelegde asfaltweg naar Monte Beigua.

Mountain Bike tour Alpicella Monte Beigua in Genua

Na ongeveer 13 km bereikt u de bergtop met zijn vele antennes. Het uitzicht is spectaculair: de kust en de zee aan de voorzijde, de lage bergketen en talloze heuvels aan de achterkant. Op de top van de berg, vind u een "Albergo" (Hotel) die lekker eten aanbied, wat een echte traktatie is na de inspannende rit bergop.

Op de terugweg komt u langs de Rifugio Pratorotondo, waar u nogmaals iets verfrissends kunt halen.

Mountain Bike tour Monte Beigua Alpicella

Een onverharde weg loopt door de grote weiden, die goed is gebouwd in het begin, maar die steeds smaller wordt en waar het moeilijker wordt om te manoeuvreren. Hier zullen de veeleisende fietsers een speciale ervaring krijgen. Het pad slingert langs een helling het bos in. Er moet goed worden opgelet op deze weg want, koeien, stieren en andere dieren grazen ernaast. Dit voegt ook nog wat toe aan het sensatiegevoel.

Het pad kruist een aantal kleine wateren, wat een spannende rit garandeert. Aan de andere kant van de weilanden, komt u aan bij het dorpje Faie en keert u terug bij de kruising waar u begon. Zorg dat u deze bloedstollende rit niet misloopt!

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.