Mening van Garessio in Ligurië

Garessio in Ligurie

In een kastanjebos niet ver van het einde van de Tanaro Vallei, ligt Garessio, genesteld op de Piemonte kant van de Apennijnen

Sinds het Stenen tijdperk is deze stad vol activiteit. Wilde dieren en mensen hebben van dit gebied hun thuis gemaakt, vooral langs de oevers van de Tanaro rivier. Er zijn veel artefacten te vinden uit de Romeinse tijd, en een van de meest noemenswaardige zijn de grafstenen van Trappa en Mindino, een kerkhof en brughoofd van Piangranone.

Een bekende rustige badplaats

Vanaf de 9de eeuw, zien we sporen van de tijd dat de Saracenen zich van Frassineto, tegenwoordig Saint Tropez, door de hele Tanaro vallei en de zuidelijke gedeelten van Piemonte verspreidden. De vele cilindrische wachttorens kunt u zien in de vallei de herinneren aan de Saraceense bezetting. Aan het einde van de 10de eeuw zien we een wisseling van de macht, omdat de inwoners zich verzetten tegen hun vijanden en rond 950 werd het Marca Aleramica (een gebied in het midden van het Romeinse rijk) gevormd. De naam Garessio werd voor het eerst genoemd in documenten die dateren uit 1064. Later werd de stad onderdeel van de margraviate Ceva.

De ruïnes van het verwoeste kasteel (1635 door de Savoyes) geven Borgo Maggiore een indrukwekkende middeleeuwse sfeer. Garessio heeft veel aanvallen overleefd, niet alleen door menselijke plunderaars en veroveraars, maar ook van ziekten en plagen. Tegenwoordig is Garessio bekend als een rustige vakantieplaats dat een naam heeft gemaakt, niet alleen vanwege het ideale klimaat en geografische ligging, maar ook vanwege het bronwater ‘S. Bernardo’. Deze stad is een parel en er is veel te zien, zoals de vele kerken, middeleeuwse huizen, palazzo en het kasteel. Maar, als dat niet naar uw smaak is, dan zijn er ook veel wandelpaden gelegen op de heuvels en in de bergen rond de stad.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.