Een mooie fontein in Villa Grock, Imperia

Villa Grock in Ligurie

De Zwitser Adrien Wettach was een internationale artiest

Tijdens de Olympische Spelen van 1919 in Parijs, werd hij uitgeroepen en bekroond tot de koning van de clowns. Hij was een meester in elke speciale circuscategorie. Behalve een rijder, muzikant en jongleerder, was hij ook een slangenmens.

De prachtige Villa Grock - Museo del Clown in Ligurien

De geschiedenis van Villa Grock

Hij trad op samen met vele andere beroemde artiesten en samen vulden zij menig circustent. Behalve zijn circuswerk, speelde hij ook de hoofdrol in verschillende films en trad hij op voor soldaten tijdens de oorlog. Villa Grock, ook wel bekend als Villa Bianca, weerspiegelt de extravagante levensstijl van de clown Grock. Hij gaf opdracht voor de villa en bracht zijn eigen persoonlijke ideeën in. De vele verschillende kamers in het gebouw gaven Grock het perfecte toneel om voor zijn gasten op te treden. Het gebouw zelf is ook een replica van de mysterieuze initiatie van de artiest Adrien Wettach.

Het Clown Museum - Villa Grock Address:

Via Fanny Roncati Carli, 18100 Imperia IM, Italy

+39 0183 704211

Toegang: Volwassenen €5,50 - Kinderen € 4,00 - Groepen vanaf 10 personen €4,00 per persoon

Over de openingstijden kunt u lezen in het official website 

In Villa Grock, is een museum met een variëteit aan kamers gecreëerd. Elke kamer heeft zijn eigen geheim dat de bezoeker kan ontdekken.

De filmkunstkamer

Deze kamer is als een introductie. Hier kunnen gasten vanuit comfortabele stoelen genieten van speciaal geselecteerde filmfragmenten. 

De emotieskamer

Deze kamer heeft een elektronische wand. Bezoekers kunnen magische ballonnen met hun handen laten bewegen. Verschillende artiesten zoals Joan Miro, Pierre Bonnard en Pablo Picasso en kunstwerken komen tevoorschijn.

De filmkunst kamer in Villa Grock, Ligurië

De muziek kamer in Villa Grock, Ligurië

De muziekkamer

Deze kamer heeft een ovale bar die verdeeld is in verschillende delen. Elk deel is toegewijd aan een instrument. Dit zijn de vier instrumenten die Grock zelf bespeelde: klarinet, piano, viool en accordeon. Als u op een knop drukt, dan speelt het instrument een melodie. De verschillende instrumenten kunnen ook samen worden bespeeld. Gekleurde bollen geven licht in samenspel met het geluid dat afgestemd is op de muziek.

De kamer van wonderen

In het midden van de kamer is de kamer van wonderen. De achthoekige structuur van de kamer is open bij twee van de acht hoeken. Een illusie geeft het oppervlak een uitgestrekt effect. De buitenmuren bieden een kijkje in de circuswereld buiten de circustent. Hier kunnen bezoekers de circusomgeving ontdekken. Sommige clownskostuums kunnen worden bezichtigd in kleine glazen dozen.

Het theater van de symbolen

Ontdek Grock’s mysterieuze en esoterische persoonlijkheid. Met iedere stap kunt u sterren zien met verschillende betekenissen. De symbolen in combinatie met de kunst zijn als een brug tussen het zichtbare en het onzichtbare universum

Symboltheater in Villa Grock, Ligurien

De magische carrousel

De 19de eeuw staat centraal in deze hal. De verschillende modellen uit de carnaval- en circuswereld werken perfect en onderscheiden zich door de precisie waarmee ze gebouwd zijn en geperfectioneerd tot in het kleinste detail.

De circus kamer

Deze kamer nodigt bezoekers uit om mee te doen. Een rond circus is hier opgezet. De bezoeker wordt de hoofdrolspeler in de show. De geluidseffecten en het licht dat rond de bezoeker verschijnt, zorgt ervoor dat u helemaal kunt opgaan in de circuswereld. De schaduwen worden uw medespelers in de ring.

Circus kamer in Villa Grock, Ligurië

Dit is maar een kleine selectie van de faciliteiten in de villa. Naast deze interessante kamers, kunt u een groot aantal andere kamers in het museum ontdekken: de kamer van de lach, de magische kamer, de beeldkamer, de magische doos kamer, de make up kamer, de kamer kist, en de joker-koning kamer.

Villa Grock, Museo del Clown in Ligurië

Naast een groot aantal palmbomen is er een prachtig fontein in een meer. Trappen leiden de bezoeker over het hele terrein. Van het ene terras naar het andere. De stenen figuren en lampen brengen het extravagante leven van de clown Grock ook tot leven. Alles is speels en mysterieus tegelijkertijd. Een bezoek aan Villa Grock is zeker de moeite waard voor jong en oud.

Park von Villa Grock in Ligurien

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.