Type of accommodation

More options

Seborga in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de schitterende kerken van de stad Seborga in Ligurië, Italië.

Seborga

Seborga

Imperia

Een middeleeuws dorp aan de pittoreske Bloemen Riviera

Maak een wandeling door de groene olijfgroeves en de kleurrijke bloemenvelden

Reistips

Reistips

Een ding wat niet te ontkennen is, is de schoonheid van de stad die gelegen is op een heuvel en de Vallebuona Vallei en de Borghetto San Nicolò afscheidt van de Rio Sasso Vallei. Omringd met heuvelruggen bedekt met bloemen, wijn- en olijfgaarden, strekt het panorama zich uit tot aan Menton en Marseille.

Voor u het vorstendom bezoekt, zult u uw euroÂ’s moeten omwisselen voor ‘luiginiÂ’, de plaatselijke munteenheid. Uw bezoek begint bij de San Martino parochiekerk waar u een zeventiende-eeuws houten beeld kunt vinden van de Spaanse school en een gegraveerde zilveren beker. U kunt daarna de stenen San Bernardo kerk bezoeken, gewijd aan de patroonheilige van de stad en gebouwd tussen de twaalfde en dertiende eeuw. Als de zeer bekende lokale variëteit Mimosa en de Franse brem, die worden geëxporteerd over de hele wereld, in bloei staan, is een wandeling door de heuvels zeer aan te raden. De weg is ideaal voor mountainbiken en loopt tot aan de Passo del Bandito.

Geschiedenis

Geschiedenis

Seborga is bekend om de extravagantie van zijn ‘Prins’ Giorgio I en werd door de inwoners in 1963 tot een soevereine staat verklaard, wat overigens niet wordt erkend door de Italiaanse Republiek. Het stadje heeft een oude en luisterrijke historie. Seborga was onderdeel van de feodale staat van de Ventimiglia aristocratie, die in 954 AD het kasteel, de San Michele kerk en een groot deel van het omringende gebied overdroeg aan de Benedictijnen.

Het vorstendom Seborga werd gesticht door het Heilige Romeinse Rijk in 1079 en bleef de enige soevereine staat gesteund door de cisterciënzers tot 1729, toen het werd aangekocht door de Savoyes. Het was nooit deel van de Republiek van Genua of het koninkrijk van Sardinië en genoot het privilege van ‘nullius diocesisÂ’ toegestaan door het Congres van Wenen (1815) tot 1946. Sommige historici zeggen dat de abten de titel ‘PrinsÂ’ gebruikten zonder daar recht op te hebben. Andere historici, bijvoorbeeld van de Engelse school, zeggen dat Seborga de eerste constitutionele monarchie in de geschiedenis is.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Seborga is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Seborga, bijvoorbeeld: Soldano (14,3 kilometer), Vallebona (9,6 kilometer) en Sasso di Bordighera (7,5 kilometer). Volg vanaf de snelweg de afslag richting Bordighera en rij via de SP57 voorbij Sasso di Bordighera, totdat u in Seborga aankomt.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46