Type of accommodation

More options

Terzorio in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van een panoramisch uitzicht van de Rio Santa Caterina Vallei en bezoek de versterkte stad Terzerio in Ligurië, Italië.

Terzorio

Terzorio

Terzorio

Imperia

Een middeleeuwse stad met een fantastisch uitzicht

De middeleeuwse gebouwen en kerken zijn de moeite van een bezoek waard, zelfs voor wie niet geïnteresseerd is in geschiedenis

Reistips

Reistips

De Natività di San Giovanni Battista parochiekerk uit 1729 is een bezoek waard. De plaatselijke zilvermijnen werden geopend in 1850 en werden in het verleden door een Belgisch bedrijf geëxploiteerd, maar kan nu worden bezocht via de Italiaanse Alpine Club. Het omliggende platteland wordt gekarakteriseerd door lavendelvelden naast de ‘stradinaÂ’, ‘geleÂ’ en ‘ImperiaÂ’ variëteiten van margrieten en natuurlijk olijfbomen.

In Terzorio worden al geruime tijd nationale motorfiets, jeep en duurcompetities gehouden. De typische specialiteiten hier zijn gefrituurde pasteitjes met groente.

Geschiedenis

Geschiedenis

De middeleeuwse vestigingsstad Terzorio is gelegen in het achterland van Santo Stefano al Mare en kijkt uit over de Rio Santa Caterina Vallei. Terzorio was onderdeel van een donatie van Adelaide di Susa aan de Benedictijnen in 1049 en werd opgenomen in de feodale staat van de Ventimiglia aristocratie en in het vorstendom van Villaregia. Vanaf 1228 was het eigendom van Bonifacio di Lingueglia, maar tegen het einde van die eeuw werd het een ‘villa’ met zijn eigen statuten (1277). In 1353 viel het onder het gezagsgebied van de Republiek van Genua. Het was waarschijnlijk door de invasies van de Saracenen dat in de zestiende eeuw de wachttoren werd gebouwd. Het hoger gelegen gedeelte van de stad met zijn gewelven en oude steegjes, is middeleeuws.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Terzorio is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Het dorp Pompeiana ligt op 3,5 kilometer afstand van Terzorio. Vanuit Santo Stefano al Mare, volgt u de Ponte Romano weg (SP49) die u rechtstreeks naar Terzorio leidt na 4,2 kilometer.

© 2000 - 2020 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46