Type of accommodation

More options

Spotorno in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van een vakantie aan de zee in de schitterende stad Spotorno in Ligurië, Italië.

Spotorno

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Spotorno

Savona

Dit is een middeleeuwse stad direct aan zee

De verdedigingswerken en kerken dateren uit de middeleeuwen en zijn interessante bezienswaardigheden

Reistips

Reistips

De parochiekerk Santissima Annunziata uit 1694 ligt in het historische centrum van de stad en is de moeite waard. U zult hier veel waardevolle kunstwerken uit de 17de en 18de eeuw kunnen bewonderen.

Het oratorium dat deel uitmaakt van het kerkgebouw heeft een ook aantal waardevolle schilderijen. Erg interessant zijn ook de oude verdedigingswerken, die nog steeds erg goed onderhouden worden. Het eerste verdedigingswerk dateert uit de 12de eeuw. De meeste behouden muren dateren uit de 16de eeuw. Deze zijn voormalige uitkijkposten die werden gebouwd door de Republiek Genua om zich beter tegen de piratenaanvallen te kunnen verdedigen.

In het gebied rondom Spotorno ligt een natuurreservaat. U kunt mooie, lange wandelingen maken in de omringende bossen en graslanden. Maar zelfs de kust en de zee hebben hun eigen speciale charme. De eerste strandfaciliteiten Colombi en Cerutti bieden nog steeds mooie zandstranden om te zonnebaden en te ontspannen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Spotorno werd gebouwd in de middeleeuwen. In de 12de eeuw kwam het toen onder het bestuur van de Del Caretto familie die het dorp aan de bisschoppen van Savona gaven die het kasteel al in hun bezit hadden.

In 1385 werd het dorp verkocht aan de Republiek Genua en het werd een van de meest belangrijke plaatsen in de republiek onder het bestuur van Genua. De economie werd vooral gedreven door de handel over zee vanuit Spotorno met Sardinië, Spanje en Sicilië. Na de val van de Republiek Genua werd Spotorno deel van de Republiek Ligurië en in 1805 werd het ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk.

Vanaf 1815 behoorde Spotorno tot het koninkrijk Sardinië en in 1861 werd het overgedragen aan Italië. Door de aanleg van de spoorlijn tussen Genua en Nizza in 1872 ontwikkelde het toerisme en in het begin van de 20ste eeuw werden er hotels en strandpaviljoens gebouwd. Van 1973 tot 2008 was Spotorno deel van de berggemeenschap Pollupice.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Spotorno is een plaats in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Spotorno zijn een aantal andere plaatsen zoals Bergeggi (4,3 kilometer), Torbora (2,8 kilometer) en Case Badino (4,8 kilometer). Vanuit de richting Genua via de E80 neemt u de afslag richting Spotorno.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46