Type of accommodation

More options

Cipressa

Costarainera

Costarainera

Cipressa, Imperia

Reistips

Reistips

Het oude stadsgedeelte, met zijn typische smalle steegjes, arcades en portieken ligt aan de voet van de heuvel en wordt beheerst door de Romaanse SantÂ’Antonio kerk, die zijn Gotische portiek heeft weten te behouden. Het was de eerste parochiekerk van de stad en werd waarschijnlijk gebouwd door de Benedictijnen tussen de twaalfde en dertiende eeuw. Er is een dertiende-eeuws doopvont dat is gemaakt uit een blok steen en een wand halverwege de zijbeuk met ongewone Spaanse majolica decoraties uit de zestiende eeuw. Van de landelijke San Sebastiano kerk en de zestiende-eeuwse toren die als verdediging tegen de Saracenen in het Torre del Poggio district werd gebouwd, zijn slechts een aantal ruïnes overgebleven. Twee mooie altaarstukken van Emanuele Macario, een schilder geboren in Pigna, zijn onlangs ontdekt en gerestaureerd.

Er zijn excursies mogelijk vanuit Costarainera naar Monte Costa (401 meter), Monte Sette Fontane (780 meter) en naar de nabijgelegen stadjes Cipressa en Lingueglietta. U kunt naar de stad San Lorenzo al Mare lopen via een route die de oude muilezelpaden volgt door de olijfgaarden. De typische producten van Costarainera zijn olijfolie en fruit. De gevulde courgette-bloemen zijn een locale specialiteit, die u zeker moet uitproberen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Costarainera (of Costa dei Raineri, vernoemd naar de stichters) is een landelijk heuvelstadje gelegen tussen olijf- en wijngaarden in de San Lorenzo Vallei. Het stadje, gesticht in de zestiende eeuw, werd gedeeld door de feodale staatjes Lengueglia en Villaregia en was het toneel voor menig grensdispuut. Toen het een onafhankelijke gemeente werd, breidde het zijn grenzen uit richting zee tot in de vlaktes, waar vandaag de dag een zonnetherapie centrum is.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Costarainera is deel van de gemeente Cipressa en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Costarainera zoals Piano Paorelli (2,2 kilometer), Cipressa (1,6 kilometer) en Pantai (3,5 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Est en dan volgt u de SS1 naar San Remo en dan Strada Nuova Sant Antonio Costarainera.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46