Type of accommodation

More options

Cipressa

Lingueglietta

Lingueglietta

Cipressa, Imperia

Dit is een van de mooiste dorpen in Italië

Kasteelruïnes en forten staan zij aan zij met het mooie natuurlijk landschap en fantastische uitzichten

Reistips

Reistips

Het middeleeuwse gefortificeerde dorp heeft een oude kasteelruïne van de Graaf van Laigueglia uit de 13de eeuw. U kunt vanuit hier een adembenemend uitzicht hebben over het dorp met de blauwe zee in het zuiden en de Ligurische Alpen in het noorden.

De Sant Pietro kerk werd herbouwd in de 16de eeuw als een fort ter verdediging tegen piratenaanvallen en het is het symbool van de stad. Kunstliefhebbers kunnen hier het beeldhouwwerkpark ‘Tra i mondi’ bezoeken.

Actieve vakantiegangers kunnen de natuur rond het dorp ontdekken met de bergwandel- en mountainbike paden. De groene olijfgroeves en de mooie bloemenvelden rond het dorp nodigen u uit om te ontspannen.

Het strand is maar op korte rijafstand. Rust en ontspanning zijn de hoogste prioriteit hier.

Geschiedenis

Geschiedenis

Lingueglietta is een dorp in de gemeente Cipressa. Het dorp werd al bewoond in de vroege middeleeuwen. Het werd bij de gemeente Cipressa gevoegd in de 12de eeuw. De Graaf van Laigueglia bouwde een kasteel in Lingueglietta in de 13de eeuw. De San Pietro kerk werd omgebouwd tot een fort als bescherming tegen piratenaanvallen in de 16de eeuw. Lingueglietta werd erkend als een van de mooiste dorpen in Italië in 2008.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Lingueglietta maakt deel uit van de gemeente Cipressa en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Lingueglietta zoals Boscomare (3,8 kilometer), Costarainera (2,5 kilometer) en Cipressa (3,5 kilometer). Neem vanuit de richting Genua de afslag op de snelweg voor Imperia Ovest en neem dan de SS1 richting San Remo. Daarna volgt u de SP45 tot aan Lingueglietta.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46