Type of accommodation

More options

San Lorenzo al Mare

Pietrabruna

Pietrabruna

San Lorenzo al Mare, Imperia

Reistips

Reistips

Wandel- en fietsroutes lopen door de mooie omgeving met een rijke vegetatie naar Monte Faudo (1150 meter), naar de pelgrimskerk Santa Brigida en naar de mooie naburige dorpen Boscomare, Torre Paponi en Civezza. Test uw grenzen tijdens een klimtocht op de steile wanden rond Triora en beleef de Italiaanse levenswijze en veel vrijetijdsbestedingen aan de nabijgelegen kust.

Het verhaal van het dorp gaat terug naar het jaar 1103 en gebouwen uit verschillende tijdperken zijn hier voor elke bezoeker te vinden.

De Romaanse San Gregorio kerk uit de 12de eeuw en ook de San Matteo parochiekerk, die ooit werd beschouwd als voorbeeld van een klassiek gebouw in het gebied, zijn erg goed onderhouden. Daarnaast heeft het dorp een klein museum, dat het verhaal van het dorp vertelt, de inwoners en hun dagelijks leven. Historische voorwerpen en foto’s worden hier tentoongesteld.

In de plaats kunt u een supermarkt vinden en een kleine bar, een Trattoria en twee restaurants met de heerlijke Ligurische keuken. De regionale recepten zijn uitstekend. Pietrabruna is een ideaal uitgangspunt voor een tocht door de Blumenriviera met al z’n facetten en voor een onvergetelijke vakantie in een vakantiehuis of een vakantie-appartement.

Geschiedenis

Geschiedenis

Pietrabruna is een gemeente met 546 inwoners in de provincie Imperia, en het ligt ongeveer 17 kilometer van de provinciehoofdstad. Op maar 10 kilometer afstand van de populaire zandstranden in San Lorenzo al Mare, ligt het idyllische bergdorp tussen de zilveren glinsterende olijfgroeves in het achterland van Ligurië. Op de hellingen van de 1159 meter hoge Monte Faudo, ligt het dromerige dorp dat bezoekers aantrekt met het fascinerende uitzicht en de stilte van de bergen.

Daarnaast heeft het middeleeuwse dorp ook mooi gerestaureerde huizen van natuursteen en smalle, kronkelende straatjes. De Italiaanse geschiedenis kan worden gevoeld in elk straatje.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Pietrabruna hoort bij de gemeente San Lorenzo al Mare en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Pietrabruna liggen verschillende andere dorpen zoals Civezza (13,9 kilometer), Lingueglietta (8,1 kilometer) en Boscomare (4,1 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Ovest en dan volgt u de SP45 richting Pietrabruna.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46