Bogliasco

Genova

Veelkleurige huizen, kronkelende straatjes en romantische baaien

De plaatsen die samen Bogliasco vormen, namelijk Pieve Bassa en Pieve Alta, hebben een geschiedenis van meer dan 1000 jaar

Santuario di Nostra Signora delle Grazie

Chiesa parrochiale della Natività di Maria Santissima

Castello di Bogliasco

Elke derde zondag van de maand, is er een vlooienmarkt op de Piazza XXVI Aprile.

De Friscioladda vindt plaats op de zondag na St Josef dag en u kunt hier zowel ‘Bugie’ en ‘Krapfen’, uitproberen, het is een soort donut die bekend werd door de laat Romeinse Zampriolo. Het feest van Basanne (van het Genovese dialect Fave = bonen) vindt plaats in Poggio en in het dorp San Bernardo in mei.

Tussen alle festivals en religieuze festiviteiten wordt ‘Madonna del Carmine’ gevierd op 16 juli met een processie en ’s avond is er vuurwerk en dat gebeurd ook op het feest van Sint Klara op 11 augustus.

Via Roma leidt naar de zee en nadat het de kustweg kruist, vinden toeristen hier romantische baaien.

Bogliasco bestaat uit een netwerk van huizen die tegen de noordenwind uit de bergen beschermd worden door het milde klimaat van Golfo Paradiso. De naam ‘Pieve’ komt van de oorspronkelijke bewoners die toevlucht zochten in de Pieve San Michele kerk toen zij op de vlucht waren van de Saracenen. De weg naar boven naar de kerk begint in de Via San Bernardo in Bogliasco. Het eerste kerkgebouw werd gebouwd voor het jaar 1000. De klokkentoren, 41 meter hoog, kan vanuit zee worden gezien, en daardoor wisten de zeevaarders van Città della Pieve dat ze thuis waren zodra dat zij de toren konden zien.

Vanuit Bogliasco kunt u met de auto bij Pieve Ligure komen via de Via Aurelia kustweg. Pieve Bassa ligt op de zeekliffen, terwijl Pieve Alta kan worden bereikt via Via Roma, een kronkelende weg die de heuvel opgaat richting Poggio, Monte Santa en Croce



meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Bogliasco

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01