Type of accommodation

More options

Pigna in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Spendeer uw vakantie in één van de belangrijkste steden van de Nervia Valley in Ligurië, Italië.

Pigna

Een mooie straat in Pigna, Ligurië Een geliefd centrum van Pigna stad in Ligurië Een mening van een schilderachtige stad van Pigna in Ligurië Een weergave van een kerk in Pigna Een romantische straat in Pigna Een mooie mening van huizen in Pigna Een mooi uitzicht op een vakantiebestemming Pigna in Ligurië Een bezichtiging van de bergen van de stad Pigna

Pigna

Imperia

Een klein bergdorp in de pittoreske Nervia Vallei

Kom en proef de uitstekende wijn en andere culinaire delicatessen die hier worden aangeboden

Reistips

Reistips

De loggia in Piazza Vecchia, is alles wat er over is van het middeleeuwse kasteel, en dit was de verbinding met de vijftiende-eeuwse San Michele parochiekerk. Er is een opmerkelijk roosvenster in de gevel die door beeldhouwer Gaggini is 1450 werd gemaakt. Het roosvenster laat de twaalf apostelen zien op glas-in-lood. Ook de moeite waard is de polyptiek door Giovanni Canavesio uit 1500, die ook de cirkel van frescoÂ’s schilderde in 1482, met de Passie van Christus en Het Dag der Oordeel in de San Bernardino kapel.

De San Tommaso kerk was de grootste Romaanse kerk in de hele vallei, maar de enige overblijfselen zijn gedeeltes van de hoge bogen van de muur en gedeeltes van de apsis. Er waren vijftien kappelletjes aan de weg die naar de twaalfde-eeuwse Madonna del Passoscio kerk leidde, waar u ook een zeventiende-eeuws schilderij kunt bewonderen van Maratta. Andere wegen leiden u naar het plattelandsdistrict Buggio (afgeleid van ‘bucinos’, wat kalf betekent). Volgens de legende werd het in de twaalfde eeuw gesticht door drie dieven die waren ontsnapt uit de Provence.

De minerale bronnen van het Pigo meer en het ‘Intemelia festival van poëzie en dramaÂ’ trekken veel bezoekers. Pigna is een van Â’s werelds grootste producenten van mimosa, de bloem wordt ook gebruikt in het maken van cosmetica. Typische lokale gerechten zijn samengeperste Parmezaanse kaas en lamskarbonades.

Er zijn veel parkeerplaatsen in dit gebied. Ongeveer 200 meter van de ingang van de stad, ziet u een bord voor parkeerplaatsen. Er is er een aan de linkerkant en een aan de rechterkant. Als u informatie mocht nodig hebben, dan kunt u het verkeersbureau in de plaats vinden. Daarnaast is er een postkantoor en een apotheek in de stad. Wanneer u de stad binnenrijdt, dat is er een kleine Alimentari (supermarkt) aan de rechterkant, waar u uw boodschappen kunt doen en ook verse kazen en worst kunt kopen. Daarnaast is er een restaurant en een pizzeria in Pigna.

In het lokale museum kunt u veel leren over het traditionele leven van de boeren in de 19de eeuw. Zij trokken door de bergen als schapen- en veehouders, terwijl de boeren bezig waren met de oogst van granen, druiven en olijven. De schoenmakers, timmermannen, smeden en handwerkers werkten in hun werkplaatsen.

Evenementen in Pigna:

Mei: Feest van het zwarte brood

24 juni: Feest van de patroonheilige St Johannes de Doper, gehouden in Buggio

Eind juli/begin augustus: Intemelia komediefestival

29 september:    Feest van de patroonheilige Sint Michel

Eind september/begin oktober:   champignon festival

Oktober: Caldarrosta festival, gehouden in Buggio

Kom en breng een ontspannen dag door in de Thermen in Pigna!

E-mail: info@termedipigna.it – internet: www.termedipigna.it

Naast sauna’s, bubbelbaden, binnen- en buitenzwembaden, kunt u ook fysiotherapie behandeling krijgen en een massage hebben, er zijn modderbaden en Kneipp therapie. Neem gewoon wat tijd voor uzelf en ontspan in de Pigna Antiche Thermen. Het medische personeel staat voor u klaar en zal graag voor u zorgen en uw vragen beantwoorden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Pigna is een van de meest belangrijke steden in de Nervia Vallei. Het is vernoemd naar het coniferenbos dat de stad omringd en is gelegen onder de ‘kleine dolomieten’, de hoogste toppen in de Ligurische Alpen: Monte Toraggio (1973 meter) en Monte Pietravecchia (2040 meter).

Prehistorische vondsten in Marellae, in de Giacheira grotto en op andere plaatsen, zijn bewijs dat hier ongeveer 60 000 jaar geleden mensen woonden. Vanaf de dertiende eeuw, behoorde de vestigingsstad aan de Ventimiglia aristocratie, maar viel later in handen van de graven van de Provence (begint met het graafschap van Nice) en van Genua. In het midden van de zeventiende eeuw, werd het onderdeel van het Huis van Savoye. Het oude stadsdeel onderscheidt zich door de ‘chibi’, kleine concentrische steegjes die in rond de huizen liggen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Pigna is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen te vinden in de buurt van Pigna, bijvoorbeeld: Buggio (5,5 kilometer), Isolabona (8,1 kilometer) en Baiardo (13,6 kilometer). Vanuit Ventimiglia, volgt u de SS1 richting Bordighera tot de splitsing met de SP64 naar links. Volg de SP64 voorbij Dolceacqua en Isolabona, totdat u in Pigna aankomt.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46