Type of accommodation

More options

Isolabona in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

U zult genieten van een bezoek aan Isolabona, gelegen bij een kruising van drie rivieren. Adem de frisse lucht in Ligurië, Italië.

Isolabona

Castello Doria in Isolabona, Ligurië Een mooie mening van huizen in Isolabona Een mening van een mooie vakantiebestemming Isolabona in Ligurië Romantische straat van Isolabona Panoramisch uitzicht vanaf de bergen van Isolabona in Ligurië Chiesa di Santa Maria delle Grazie in Isolabona

Isolabona

Imperia

Pittoreske stenen huizen, smalle straatjes en een groene omgeving vindt u in Isolabona

Maak een wandeling over de piazza’s en bezoek de kerken uit de 15de eeuw

Reistips

Reistips

Castello dellÂ’Argeléu is een kasteel dat in de dertiende eeuw werd gebouwd door de Ventimiglia aristocratie, waarschijnlijk op de plaats waar een Romeins fort stond. Het domineert de weg naar Gòuta Gorge (1213 meter) dat in het centrum van een netwerk van paden ligt, op de grens met Frankrijk.

Cubäite is een culinair feest op zichzelf dat tussen maaltijden door kan worden gegeten. Het zijn koekjes, typisch voor Isolabona. Ze worden gemaakt van honing, hazelnoten en citroenrasp. Het wordt opgediend met twee dunne wafels. Naast het fijne gebak en gedroogde kabeljauw, heeft de regio Ligurië nog veel meer wonderbaarlijke recepten te bieden.

Er zijn een groot aantal groene speelplaatsen voor kinderen en faciliteiten voor basketbal, volleybal en rolschaatsen. Daarnaast kunt u hier kanoën. De sport stuiterbal wordt hier ook gespeeld.

Of u nu met de hele familie, vrienden, met u partner of zelf alleen reist, er zijn genoeg vrijetijdsbestedingen voor iedereen in Isolabona. Er zijn een aantal erg mooie speeltuinen en picknickplaatsen, u vindt er sportfaciliteiten voor basketbal, volleybal of rolschaatsen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de kanoën voor de liefhebbers van watersport.

Geschiedenis

Geschiedenis

Isolabona is gelegen op een punt waar drie rivieren samenkomen in de maquis begroeide heuvels. ‘Insula Bona’ begon te ontwikkelen als een stad in de dertiende eeuw toen de Doria familie een kasteel bouwde om de weg naar Apricale te verdedigen. Het was oorspronkelijk met zandsteen gebouwd in een hexagonale vorm. De enige overblijfselen van het huis vandaag de dag is de vierhoekige toren en de muren met de overwelfde portiek. Het is een uitstekende locatie voor openluchttheatervoorstellingen die iedere zomer hier plaatsvinden. Deze stad heeft een zeldzame schoonheid die elegant tussen de rivieren is gelegen.

Het octogonale stenen fontein op het kleinste plein dateert uit 1486. Op een ander plein, naast de barokke Santa Maria Maddalena en het Santa Croce oratorium, staat een loggia met een Romeinse zuil, waar de oude marktplaats was. Het Nostra Signora delle Grazie sanctuarium dateert uit de late middeleeuwen en de frescoÂ’s van Giovanni Cambiasco en de zeventiende-eeuwse portiek zijn erg de moeite van bezichtiging waard. Op de begraafplaats is de kleine, romaanse San Giovanni Battista kerk, wellicht de eerste kerk in Isolabona, waar u een vijftiende-eeuwse fresco kunt zien.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Isolabona is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Isolabona, bijvoorbeeld: Apricale (2,1 kilometer), Perinaldo (9,5 kilometer) en Castell Vittorio (11,4 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Ventimiglia en volg de SR20 richting Ventimiglia. Daarna volgt u de SS1 totdat u de SP64 ziet aan de linkerkant, richting Dolceacqua. Volg deze weg tot in Isolabona.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46