Type of accommodation

More options

Dolcedo

Isolalunga

Isolalunga

Dolcedo, Imperia

Dit is een pittoresk, middeleeuws dorp aan de kust

U kunt veel activiteiten doen met Isolalunga als uitgangspunt

Reistips

Reistips

Daarnaast kunt u ook veel mooie dagtochten maken naar het achterland vanuit deze plaats omdat de paden erg geschikt zijn voor verschillende wandelingen en fietstochten. Of als u liever gewoon ontspant, dan kunt u een avond doorbrengen in ‘Bar Lume’ en een aantal regionale specialiteiten uitproberen zoals olijven, wijnen en nog veel meer.

Het is niet voor niets dat het dorp de naam kreeg Isolalunga ‘Il sola lunga’ – ‘de lange zon’. Het dorp profiteert de hele dag van de warme zonnestralen. Isolalunga ligt op de oostelijke hellingen van de Prino vallei en de zon schijnt over het hele dorp. Isolalunga is een typisch bergdorp, net als in veel andere dorpen liggen de huizen dicht langs elkaar. Vroeger werd dit zo gedaan om de inwoners te beschermen tegen de piraten. De oude straatjes hebben hun eigen speciale sfeer en u moet er zeker rondwandelen. De pittoreske huizen zijn gebouwd van natuursteen, het mooie panorama en de fijne rust van deze plaats zijn allemaal kenmerkend voor Isolalunga als een dorp. Het strand en de zee kunnen binnen een paar minuten met de auto worden bereikt vanuit Isolalunga. Daarnaast kunt u ook fijne dagexcursies maken naar nabij gelegen steden zoals Imperia, Porto Maurizio en Sanremo. Als u graag gaat rondneuzen op de wekelijkse markten, dan moet u zeker de markt in Oneglia bezoeken.

Geschiedenis

Geschiedenis

Isolalunga is een buitenwijk van de stad Dolcedo en het ligt op de oostelijke hellingen van de Prino vallei. Het dorp werd al bewoond in de vroege middeleeuwen en werd deel van Dolcedo in de 12de eeuw. De dichtbij elkaar gelegen stenen huizen vormden een verdediging voor het dorp tegen piraten. Net als veel andere kustdorpen, werd Isolalunga meerdere malen aangevallen door piraten in de middeleeuwen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Isolalunga hoort bij de gemeente Dolcedo en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Isolalunga zoals Torrazza (5,1 kilometer), Bellissimi (5,1 kilometer) en Caramagna Ligure (4,5 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Ovest en dan volgt u de Via Tommaso en Via Littardi tot aan Colla en daarna volgt u de SP41 tot aan Isolalunga.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46