Type of accommodation

More options

Cervo

Villa Faraldi

Villa Faraldi

Cervo, Imperia

Reistips

Reistips

Op de heuvels in het dorp liggen olijfgroeves. U heeft een panoramisch uitzicht over de hele vallei vanaf de San Lorenzo kerk. De kerk met drie zijbeuken uit de middeleeuwen werd uitgebreid in de 16de eeuw en versierd met witte pilaren, pleisterwerk en ornamenten. De gevel in neoklassieke stijl is het werk van Angelo Ardissone en binnen vindt u ook een grafsteen met een van de oudste Romeinse inscripties die in Ligurië zijn gevonden. Daarnaast is er een polytriptiek met een afbeelding van het martelaarschap van San Sebastiano.

Terwijl u wandelt van Villa Faraldi via Molini en Riva Faraldi, bereikt u een oude Romeinse brug en de oude oliemolen bij Caviglia die nog steeds een waterwiel in werking heeft en de oude oliemolen in Tovo. De kleurrijke vegetatie in de provincie Imperia maakt van het hele gebied rond Villa Faraldi een mooie bestemming.

Een theaterfestival vindt elke zomer plaats in Villa Faraldi, waarbij de toeschouwers worden betrokken bij allerlei soorten uitvoeringen geïnspireerd door de Ligurische cultuur. Daarnaast heeft het dorp ook typische lokale restaurants met culinaire specialiteiten, winkels en andere goede evenementen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Villa Faraldi is een klein bergdorp boven Cervo, ongeveer 17 kilometer van de provinciehoofdstad Imperia vandaan. Het kleine dorp heeft een inwonerstal van 452 en bestaat uit de districten Deglio Faraldi, Riva Faraldi, Tovetto, Tovo Faraldi en het belangrijkste dorp Villa Faraldi.

Villa Faraldi was ooit een leengoed van de Clavesana familie, maar tegenwoordig is het een kleine verzameling van huizen met een labyrint van smalle straatjes. Dit maakt de plaats erg indrukwekkend met z’n bogen en poorten.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Villa Faraldi hoort bij de gemeente Cervo en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Villa Faraldi zoals Riva Faraldi (2,7 kilometer), Tovetto (1,1 kilometer) en Deglio Faraldi (3 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor San Bartolomeo al Mare en volgt u de Via F Cascione SP34 naar Villa Faraldi.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46