Type of accommodation

More options

Ceriana in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek deze middeleeuwse Ligurische stad die gebouwd was van een Romijnse nederzetting in Italië

Ceriana

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Ceriana

Imperia

Een eeuwenoud Romeins dorp op de Monte Ceppo

De romantische kerk uit de 12de eeuw is in het bijzonder de moeite van een bezoek waard

Reistips

Reistips

Het dorp is helemaal omringd door olijfgroeves en wijngaarden en daardoor is het erg geschikt voor hiking en wandelen. Hogerop maakt deze begroeiing plaats voor bossen met kastanjebomen en coniferen.

Op de weg naar de Ghimbegna pas komt u voorbij de pelgrimskerk Madonna della Villa. U kunt de mooie natuurlijke omgeving ook ontdekken met de mountainbike en genieten van alles dat het te bieden heeft. Excursies naar San Remo zijn net zo populair. U kunt hier met de auto komen in ongeveer 30 minuten en de plaats is bijzonder geschikt om te zwemmen, te ontspannen, winkelen of watersport te beoefenen. 

De lokale culinaire specialiteiten zijn hoofdzakelijk vleesgerechten: konijn, wild zwijn, en vleesgelei. De zoete specialiteiten - genaamd 'crustoli - zijn ook zeer de moeite waard.

Het omliggende landschap wordt gedomineerd door olijfvelden en wijngaarden en iets hogerop komt u voornamelijk kastanjebomen en coniferen tegen. Als u de weg neemt die leidt naar de Ghimbegna Pass komt u langs het Heiligdom van Madonna della Villia. Giulia Natta, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, werd geboren in Ceriana.

Geschiedenis

Geschiedenis

Ceriane is een typisch middeleeuws stadje dat gebouwd is op een de plek waar zich in de Romeinse tijd een nederzetting bevond genaamd 'Castrum Coelianae'. Het begint zich op de rechteroever van Armea in het achterland van San Remo.

De stad is op een geconcentreerd gebouwd en wordt doorkruist door een netwerk van smalle straatjes. Het is zeer interessant om te kijken naar de bouwkundige details van de gebouwen. Zij de getuigen van het dagelijks leven van weleer: de deuren en poorten, de decoraties, de zestiende-eeuwse winkels.

De religieuze architectuur en heilige kunst op de een kleine oppervlakte bieden verrassend veel voorbeelden uit verschillende periodes en stijlen. Zo zijn er bijvoorbeeld de vier oratoria waarin de vier broederschappen (de Roden, Blauwen, Groenen en Zwarten) gevestigd zijn. Tijdens het jubileumjaar zullen deze belangrijke sociale en religieuze instituties een expositie organiseren van antieke meubelen en kleding.

De zeventiende-eeuwse parochiekerk Sint Petrus en Paul bevat een polyptiek uit 1526 door een onbekende kunstenaar. Het houten koor en het orgel zijn van de hand van Lorenzo Paoli. De Santo Spirito kerk dateert uit de twaalfde en dertiende eeuw, maar werd pas geheel voltooid in de zestiende eeuw. Met name bijzonder zijn de gebeeldhouwde portalen. Het verhaal gaat dat de Sant' Andrea kerk is waarschijnlijk gebouwd op de plek van een heidense tempel en bevat een vijftiende-eeuwse houten kruis. Het zeventiende-eeuwse Palazza del Conti Roverizio heeft bijzonder portiekportalen met curieuze barokke maskers op de portiekpilaren.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Ceriana is een gehucht in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Ceriana, bijvoorbeeld Verezzo (12,9 kilometer), Baiardo (8,7 kilometer) en San Romolo (18,5 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Arma di Taggia, dan volgt u de Via Beglini totdat u bij de SP55 komt aan de rechterkant. Volg deze weg tot aan Ceriana.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46