Type of accommodation

More options

San Remo

San Romolo

San Romolo

San Remo, Imperia

Reistips

Reistips

Een klein natuurlijk fenomeen is een kastanjeboom uit de dertiende eeuw die een omspan heeft van 5½ meter.

Lange tijd werden bossen aangeplant in de omliggende omgeving voor de hele regio. Uiteraard bieden de bossen rond San Romolo een welkome afwisseling voor veel inwoners, wanneer het aan de kust te warm wordt.

Het Parco Naturale di San Romolo e Monte Bignone is ook bijzonder fascinerend. Deze plek met mooie wandelpaden, afscheidingen voor dieren zoals geiten, herten en hertenbokken, een minigolfbaan, een restaurant en de mogelijkheid om paard te rijden is een uitstekend uitstapje voor de hele familie. U kunt er ook grillen.

Maar natuurlijk zijn ook de Ligurische stranden onder handbereik en is San Remo met zijn winkel- en uitgaansmogelijkheden in de directe omgeving.

Geschiedenis

Geschiedenis

San Romolo ligt boven San Remo en is bijzonder populair bij wandelaars en mountainbikers. De plaats heeft zijn naam te danken aan zijn patroonheilige, San Romolo, waarvan wordt gezegd dat hij zijn laatste jaren doorbracht in een grot, de ‘bauma’, in San Romolo. De kleine kapel die aan San Romolo is gewijd, is heel bijzonder. Het werd gebouwd naast de grot, als een gedenkplaats, met een barok altaar en een standbeeld van de lijdende San Romolo.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

San Romolo hoort bij de gemeente Sanremo en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van San Romolo zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Baiardo (11,9 kilometer), Bevino (1,7 kilometer) en Perinaldo (10,8 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Arma di Taggia, dan volgt u de Via Beglini en dan de SS1 tot aan de SP56 Strada Sen. Vanuit hier neemt u de Ernesto Marsaglia richting Strada Prato delle Monache in San Romolo

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46